Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zje*any komputer..

piwko007

Pytanie

Opublikowano

siema.. w zeszłe święta dostałem komputer.. cieszyłem sie dopuki nie zobaczylem co on w sobie ma..

16 ramu

procker amd athlon II x4 641 2.61 ghz

radeon hd 4850

to te glowne..

no i dzialal nawet okej.. tylko, że.. pewnego czasu zaczął sie wylaczac.. wylaczal sie i odpalalem.. po kilku dniach wylaczyl sie i juz nie szlo wlaczyc.. no to pojechalem tam do sklepu i okazalo sie ze padl zasilacz.. po 3 miesiacach to samo.. i teraz znowu.. tylko ze teraz jak sie wylaczy i chce wlaczyc to po 5 sekundach +/- sie wylacza znow.. moze za 5/10 razem uda sie wylaczyc normalnie.. jutro znow tam mam zamiar jechac.. ale denerwuje mnie juz ten serwis.. zasilacz z czarnej listy bo akyga <450>? no ale.. wkoncu to oni straca na wymianie tego zasilacza przez kolejny rok jeszcze ze 3 razy a po gwarancji kupie nowy.. ; D myslicie ze teraz to tez bedzie zasilacz ?

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja tam nie wie, troche malo wierze, ze zasilacze firmy tracer 4live powinny znajdywac sie na tej czarnej liscie. Mam taki zasilacz i ciagnie on kolejny rok bez awarii (a komputer mam od 5 lat), a nie uzywam go sporadycznie bo czasem pare dni bez przerwy potrafi byc odpalony

@topic

postaraj sie wytargowac moze wymiane zasilacza na crosair (czy jak to tam jest) albo czy mozesz doplacic zeby go na takowy wymienili

To nie oznacza, że jest dobry.

Koszmarnie wykonany, napięć nie trzyma, nie wiadomo, kiedy pójdzie. Może działać dzień, może rok, a może 10 lat.

Opublikowano

Panie, nie baw się z nimi tylko wchodzisz do sklepu i mówisz

'CASZ BACK' xD.

I za tą sumke kupujesz sobie corsaira 450w :)

Tak tak.. ;) wiesz troche lipa bo za kompa z windowsem 3k poszlo ... za takie gowno wiem.. ale rodzice niespodzianke chcieli zrobic to zrobili.. myslisz ze zwrocili by kase za to ? :D

Opublikowano

Tak jak widziałem w szkole komputer z zasilaczem Modecom Feel gdzie na lini 12v przy zintegrowanej grafice było 11.6v według BIOS. A u mnie w starym komputerze jest Tracer 4Life przy którym dysku na USB nie idzie podpiąć, bo zasilacz ma skoczne napięcia.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Zasilacze to wielka nie-wiadoma.

Bo mogą trzymać lata a czasem mogą od razu paść. To wszystko zależy od trochu szczęścia i jakości jak został wyprodukowany dany egzemplarz.

Wszystko zlicza się do tego jak został wyprodukowany.

graphic.png
Opublikowano

Za zasilacz?? Jeśli na gwarancji to tak :P

no jest 2 lata.. ;D

Opublikowano

Chyba nie mają obowiązku oddać Ci kasy i muszą chyba dopiero po 3 awariach (tak mi się wydaje). Sam mam zasilacz z czarnej listy i dwa razy się spalił, ale ten ostatni już pół roku daje radę :D.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

ja tam nie wie, troche malo wierze, ze zasilacze firmy tracer 4live powinny znajdywac sie na tej czarnej liscie. Mam taki zasilacz i ciagnie on kolejny rok bez awarii (a komputer mam od 5 lat), a nie uzywam go sporadycznie bo czasem pare dni bez przerwy potrafi byc odpalony

@topic

postaraj sie wytargowac moze wymiane zasilacza na crosair (czy jak to tam jest) albo czy mozesz doplacic zeby go na takowy wymienili

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...