Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[HTML/PHP] Hosting zdjęć

Konuz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wczoraj postanowłem wziąć się za nauke czegoś bardziej trudniejszego od HTML. Z racji tego, że się dopiero uczę, pozwoliłem sobie skopiować "gotwoca" i go zmodyfikować. 70% to gotowy skrypt, lecz "bez pracy (tu pozwole sobie dodać :P) i nauki nie ma kołaczy!

Powstała więc witryna oferująca hosting zdjęć zadedykowana naszemu krajowi.

xxx

PL-UP (skrót od PolskiUpload.)

Prosze o nie hejtowanie. Jak mówiłem dopiero się uczę.

PS Dodam, że strona była robiona w ekspresowym tempie !!!

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy, to brak informacji o maksymalnym rozmiarze przesyłanego pliku.

5mb, przepraszam, jak mówiłem... strona robiona na szybko, chaotycznie i zapomniało mi się ;/

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Na Twoim miejscu wróciłbym do nauki HTML bo patrząc na stronę dziwie się, że bierzesz się za PHP.

W HTML robi się "za piękne" strony (wyrażenie sarkastyczne)

@danielhinz Zostanie to naprawione

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Jak można w tak krótkim kodzie popełnić tyle błędów?
Wydaje mi się, że nie powinienem mieć dostępu do katalogu ze hostowanymi plikami.
"Najszybciej w internecie!" serio?

Opublikowano
http://pl-up.bl.ee/img/64290c3d0981ae770f926eedf4eda7505b006.jpeg

Zrób system logowania i jakiś css pod stronę bo wygląda to koszmarnie :D

Wlasnie zamierzam, jutro zaczne ogarniac. Tylko slabo z tym systemem logowania :/ Nie wiem czy na tym hostingu sie akurat da, poniewaz wiele hostów za free ma to zablokowane ;P

Jak można w tak krótkim kodzie popełnić tyle błędów?

Wydaje mi się, że nie powinienem mieć dostępu do katalogu ze hostowanymi plikami.

"Najszybciej w internecie!" serio?

Ogarne wszystko, zabieram sie za jakis szablon ;d

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

@UP to wykup jakiś tani hosting... Jeżeli już zabierasz się za takie coś i chcesz mieć pod to darmowy hosting no to słabo.. Kup jakiś, jest dużo tanich w internecie. A co do strony to wygląda chaotycznie.. jak już kolega wyżej wspomniał to jest krótki kod a jest tyle błędów że masakra, o wyglądzie już nie wspominam. Pozdrawiam :)

Opublikowano

Dla mnie pierwsze co się rzuciło w oczy to strona jak ze średniowiecza, uboga, brzydka czcionka, brzydkie logo, menu, itd.
Popracuj, bo graficznie jest strasznie. W kod nie patrzę.

Opublikowano

Dziekuje za wszelkie opinie!

Teraz do ludzi dobrej woli... Gdybyście mogli zrobić mi jakąś nawet, bardzo slaba grafikę (przyciski, coś wg. Twojego uznania) prosiłbym o takową. Taki dobrodoszny człowiek zostanie wynagrodzony NA PEWNO reklamą na stronie. Co do innej nagrody to prosze o propozycje :)

53a4498fed5cd.png

Opublikowano

Nie działa :O z tuta można zrobić upload js + jq + html + php a tu wczytuje strone a link do pliku to gdzie?

Jeżeli chodzi o to, że link do tego pliku *.exe nie dziala, to dlatego, że:

- Wyczyściłem cały katalog z plikami

- Co z tego, ze wrzuciles jak i tak tego nie zobaczysz/pobierzesz :D

53a4498fed5cd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...