Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pliki grayst, brak dropu yang, duży drop pd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yangi nie dropią na ziemię? Sprawdź czy masz w item_proto wpis od Yangów.

W bazie nie było wpisu yang, więc dodałem taki:

1	µ·˛Ů·ŻąĚ	Yang	9	0	0	1	0	0	0		0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	0	-1	-1	-1	-1	-1	-1	0	0	0

W grze nadal ten sam błąd, w ogóle nie dropią. Dodam, że nie mam 3 ręki więc powinno je widać na ziemi. Chciałem też wyrzucić yang, ale na ziemi ich wcale nie widać.

A co do tego dropu pd, mają one id 70005, ani w mob drop, ani w common ich nie ma, znaczy się są, ale ustawione jest tak, że mają dropić tylko z metków. W bazie w kolumnie drop też ich nie ma. Zostaje tylko jakiś quest chyba.

Opublikowano

Tak, jest dodane.

<Item vnum="1" name="µ·˛Ů·ŻąĚ" gb2312name="Yang" type="9" subtype="0" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="0" wearflag="0" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="0" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="0" socket1="0" socket2="0" socket3="0" socket4="0" socket5="0" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />

Opublikowano

Tak, jest dodane.

<Item vnum="1" name="µ·˛Ů·ŻąĚ" gb2312name="Yang" type="9" subtype="0" weight="0" size="1" antiflag="0" flag="0" wearflag="0" immuneflag="0" gold="0" buy_price="0" limittype0="0" limitvalue0="0" limittype1="0" limitvalue1="0" applytype0="0" applyvalue0="0" applytype1="0" applyvalue1="0" applytype2="0" applyvalue2="0" value0="0" value1="0" value2="0" value3="0" value4="0" value5="0" socket0="0" socket1="0" socket2="0" socket3="0" socket4="0" socket5="0" refine_vnum="0" refine_set="0" magic_pct="0" specular="0" socket_pct="0" />

kur *** no nie na Serwerze w Mysql Ośle jeden i tu podkreślam że cię nie obrażam :) a po za tym dam tu pliki te grayst w pełni odbugowane tylko pod inna nazwą za ok 2 tyg :) dodane pety z systemem expa kostiumy robię odbugowane zielarstwo system będzie robił znajomy bo all ma takie same bonusy i dodamy z 4 sety :) bo robimy easy + nowe ramki na questy :) czekajcie czekajcie aa i liczę na laiki za te robotę :)

a bom się rozpisał ;P

@ PD

1. Questy

2. Mob Drop Item

3. Comon Drop Item

Yangi sprawdź w mysql jak nie śmignie masz sql tabeli na wklej

http://wklej.to/M3uHQ

Zapraszam Do wypowiedzi w Temacie :)

http://www.mpcforum.pl/topic/1086781-easysemanthiapl/

Nie ma ma co dostałem 5% warna za dodanie DL Strony Grayst ;P

Opublikowano

kur *** no nie na Serwerze w Mysql Ośle jeden i tu podkreślam że cię nie obrażam :) a po za tym dam tu pliki te grayst w pełni odbugowane tylko pod inna nazwą za ok 2 tyg :) dodane pety z systemem expa kostiumy robię odbugowane zielarstwo system będzie robił znajomy bo all ma takie same bonusy i dodamy z 4 sety :) bo robimy easy + nowe ramki na questy :) czekajcie czekajcie aa i liczę na laiki za te robotę :)

a bom się rozpisał ;P

@ PD

1. Questy

2. Mob Drop Item

3. Comon Drop Item

Yangi sprawdź w mysql jak nie śmignie masz sql tabeli na wklej

http://wklej.to/M3uHQ

Co Ty do mnie gadasz? Może po polsku bo po tej Twojej spinie nie można zrozumieć pierwszego zdania. Co do yang to ewidentnie wina item_proto nie mob_proto, ponieważ w mob_proto w tablece gold_min i gold_max są, że tak powiem cyfry.

Opublikowano

Sprawdziłem każdy quest i nie ma tam zdefiniowanego dropu tego pd o id 70005, do sprawdzenia usunąłem jeszcze mob/common/special drop item i to samo. Co do dropu yang, dalej nie dropi. Jeśli chcę wyrzucić to co jest w eq naciskając na to pyta ile, daję ok i nie wyrzuca. Jeśli przywołam komendą /i 1 to gdy wyrzucę widać to na ziemie i gdy podniosę dodaje mi tego 1 yanga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...