Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Co to sie dzieje!? komputer sie wyłącza.

KurdeStraszne

Pytanie

Opublikowano

Podkręciłem moj procesor tak z dupy z 236 na 300 w biosie i volty z 1400 na 1900 czyli max. Wyłączył się komputer i jak sie ładował ten slajd co można bios włączyć to sie wyłączał. Rozkreciłem zasilacz tam byly takie kamienie kurzu nie czyszczone od 13 lat :/

Wciąganełem to wszystko odkurzaczem.Tylko taki mały przyklejony kurz został skręciłem podpiołem i gdy, włączam kompa to sie włącza do jakiegos momentu i nagle brak sygnału i czarny ekran WTF... co to jest? Coś się popsuło? I odłączyłem cale kable.Podłączyłem raczej dobrze. PROCEK AMD ATHLON 2x 64 DualCore 5400+ 2.80 NA 3.30 I PÓZNIEJ COŚ ODWALIŁEM I DAŁEM TAK JAK NAPISAŁEM NA POCZATKU.I jak biore radiator czyli ten wiatrak co procka chłodzi to nwm czy dobrze zaczepiam taki metal i waiche można powiedzieć. Jak to podłączyć?

Czy coś popsułem czy jak piszcie :)

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musisz ustawić odpowiednio zasilanie (zmniejszaj stopniowo)

Tak samo miałem gdy dałem za mocny zasilacz^^

EDIT#

A jeśli nie możesz tego zrobić, bo ci się resetuje cały czas przez ustawienia to zresetuj biosa.

Jak?

Bez kombinowania- odłączasz cały sprzęt i wyciągasz baterie z płyty głównej. Zostaw go tak 30-60 minut

Kombinowanie - poszukaj zworki biosa i naciśnij

Jak ta bateria wygląda? xD odpiszesz?

Opublikowano

musisz ustawić odpowiednio zasilanie (zmniejszaj stopniowo)

Tak samo miałem gdy dałem za mocny zasilacz^^

EDIT#

A jeśli nie możesz tego zrobić, bo ci się resetuje cały czas przez ustawienia to zresetuj biosa.

Jak?

Bez kombinowania- odłączasz cały sprzęt i wyciągasz baterie z płyty głównej. Zostaw go tak 30-60 minut

Kombinowanie - poszukaj zworki biosa i naciśnij

784091427630431250239.png
:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...