Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z grami online

_rin_

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Od dłuższego czasu mam problem z dostępem do gier internetowych. Uruchamiają mi się one normalnie, jednak po próbie zalogowania się, serwer nie odpowiada. Tak jakby coś blokowało z nim połączenie. Testowałem to na grach: Aion, League of Legends, Metin2, Osu!, Rappelz.

Piszę z tym problemem, bo jest to trochę dziwne, że wszystkie te gry nie działają mi w tym samym momencie. Czy może być to problem z frameworkiem?

Liczę na szybkie rozwiązanie tego problemu. Z góry dziękuję.

@Edit: Dodam jeszcze, że jedyne czynności jakie wykonywałem z internetem, to zmiana przeglądarki Chrome na Mozille. Jednak wróciłem do tej pierwszej.

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyłączenie wi-fi nic nie dało. Na listach pustka, więc nie mam jak zainstalować. I mówię to po raz kolejny i myślę że ostatni- Wcześniej wszystko było dobrze, mimo że wi-fi było stale włączone, a protokoły i klienty były tak, jak są teraz. Zmiany odnotowałem po zainstalowaniu dodatkowej przeglądarki jaką jest Mozilla. Aktualnie spoczywa w spokoju po użyciu na niej magicznego przycisku "usuń".

Także twój sposób mi nie pomógł.

Liczę na kolejne pomysły.

@Edit: Czy jest możliwość, że wpadło mi na komputer jakieś szkodliwe oprogramowanie?

Opublikowano

Wyłączenie wi fi nic nie da (raczej, skoro nawet przy włączonym mi chodziło). Tak samo nie widzę sensu instalowania "tych" rzeczy (Nawet nie mam zielonego pojęcia skąd je wytrzasnąć...). Jak już wspominałem: Problemy pojawiły się po próbie zmiany przeglądarki z GChrome na Mozille.

Opublikowano

masz przycisk zainstaluj :) i szukasz według ikonek

wyłączenie wifi może coś dać bo połączenie mogą się gryźć i przeglądarki będą chciały połączyć się przez wifi

784091427630431250239.png
:D

Opublikowano

Jakie masz Klienty/protokoły zainstalowane w połączeniu ?

Start----->Połączenia sieciowe---->ppm na twoje połączenie----> ustawienia i tam masz listę taką napisz mi nazwy lub zrób ss

784091427630431250239.png
:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...