Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]serwer vps na linuxie jak co

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam otoz mam pare pytan jakiego linuxa wybrac pod serwer metin2 ? jak zainstalowac free bsd na nim (moze byc virtualbox) i jak skonfigurowac te bsd ?

Opublikowano

bsd nie zainstalujesz na linux. Jedynie możesz wykonać kompilacje.

Instaluj z góry free bsd,nikt ci od tak nie powie jak na linuxie kompilować pliki (bsd=metin2)

wkif7r.jpg

Jak to nie regulaminowana? pozdro

Opublikowano

ale podobno sie da zainstalowac frre bsd na linuxie debian :)

bo na exone mi nie dziala serwer albo dzialalo mysql a po odpaleniu serwera mysql sie psol i wgl a serwer byl online :/ a parametry byly 512mb ramu 1ghz proc moze za male ?

Opublikowano

Na exone normalnie działają serwery na free bsd,tak jak pisałem nie dokonasz instalacji free bsd na linuxie jedynie możesz zrobić kompilacje plików.

Wybierz cene za 40zł - 700mb bodajże i instaluj free bsd 9.2

wkif7r.jpg

Opublikowano

bylo free bsd 9.2 i jak serwer odpalalem to dziala a jak chcualem navicata odpalic to sie psol i blad 1045 a jak wpisalywalem use mysql t putty to blad 1044 ;/ czyytalem gdzies ze trzeba min 1gb ramu . nwm czy to prawda podasz gg ?

Opublikowano

bylo free bsd 9.2 i jak serwer odpalalem to dziala a jak chcualem navicata odpalic to sie psol i blad 1045 a jak wpisalywalem use mysql t putty to blad 1044 ;/ czyytalem gdzies ze trzeba min 1gb ramu . nwm czy to prawda podasz gg ?

nie to absolutnie nie prawda,napisz na pw swój numer.

wkif7r.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...