Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] /login /l /register na spawnie

robcios

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam problem a dokładniej. Zabezpieczyłem dany teren WorldGuard czyli //expand ....... /rg define spawn i dodalem do tego /rg flag spawn allowed-cmds allow i gdy zaloguje się na ten teren (a jest to spawn więc jest to ważne) pisze mi /login ....is not allowed in this area . Prosze o pomoc.

Moze się przyda moja lista pluginów na serwerze

Plugins (24): GroupManager, WorldEdit, Permissions, IPL, CleanChat, Register Counter, FailedLogin, OpenInv, DropStone, StatusSign, Vault, Vote, PermissionsEx, Multiverse-Core, WorldGuard, Essentials, EssentialsProtect, EssentialsSpawn, Multiverse-Portals, AZRank, EssentialsChat, EssentialsAntiBuild, AuthMe, Factions

Witam i o pomoc pytam :)  <3 

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej zablokowałeś komendy na spawnie jedyne rozwiazanie to albo usunąc plugin na login i zabrac flage albo przez console serwera (nie jestem pewniem czy da sie przez console)

Opublikowano

Ale mam mam serwer 1.6.2 i chyba xAuth nie dziala na tą wersje

Wgralem i nadal nie dziala!!!

Opublikowano

Najpierw przywróć komende /rg flag spawn allowed-cmds allow

teraz:

wpisz /rg flag blocked-cmds /login, /register, /l

i na 100% powinno dzialac komendy wpisane w 2 komendzie pozwalaja wpisywac....

Licze na lajka.

SkyBlock

s1.game-craft.pl

s2.game-craft.pl

I wiele wiecej!

Opublikowano

A jak ci powiem że nie dziala? Co mam zrobic

Za mile checi wszyscy dostaja like :D

A mam takie pytanko jak bym zabezpieczyl spawn i poprostu nie dawal /rg flag spawn allowed-cmds allow i /rg flag spawn blocked-cmds /login, /register, /l TO ludzie beda mogli niszczyc cos czy cos innego czy sie nic nie zmienie a tak dziala :D

Jak nie wpisze /rg flag spawn allowed-cmds to dziala bez zarzutów , ale nie wiem czy gracze nie beda mogli czegos zlego robci na spawn prosze o szybka odp

Opublikowano

Radze odisnstalowac worldguard i od nowa wszystko zalozyc.Wszystkie cuby.Albo moze jeszcze jest taka mozliwosc choc malo prawdopodobna ze na tym terenie gdzie sie spawnisz masz oddzielny cub.

tzn masz na caly spawn cub i np. na jakies 4 kratki w srodku masz inny cub i moze tam zablokowales komendy?

masz 1 cub na spawn czy 2 ?Jakies?Sprawdz czy nie masz jakis cubow w poblizu?

Jak nie pomoze Pisz na PW

Opublikowano

moze nie dzialac tylko z 1 powodu: ponieważ masz tam nadpisany drugi cub który blokuje twoje polecenia z flagami. musial bys je polaczyc zeby dzialalo.. Musisz tez wiedziec który cub wczesniej powstal i czy jakies cuby do któregos nie sa juz polaczone, mianowicie:

Jak masz spawn, global, cos tam i do globala masz przypiete cos tam, to jak podepniesz teraz global do spawn to usuna ci sie all cuby.

Jak zrobisz odwrotnie bedzie dzialalo all wystarczy zrobic jak by co kopie ze wszystkimi cubami.

Powodzenia :P

Radze odisnstalowac worldguard i od nowa wszystko zalozyc.Wszystkie cuby.Albo moze jeszcze jest taka mozliwosc choc malo prawdopodobna ze na tym terenie gdzie sie spawnisz masz oddzielny cub.

tzn masz na caly spawn cub i np. na jakies 4 kratki w srodku masz inny cub i moze tam zablokowales komendy?

masz 1 cub na spawn czy 2 ?Jakies?Sprawdz czy nie masz jakis cubow w poblizu?

Jak nie pomoze Pisz na PW

Co do cubów w pobliżu one nie beda w niczym przeszkadzac. Nie moga byc 2 nalozone na siebie i nie polaczone. Z tad takie problemy moga byc.

SkyBlock

s1.game-craft.pl

s2.game-craft.pl

I wiele wiecej!

Opublikowano

Dziala mi wszystko a to jest 1 jedyny cuboid poprostu nie dalem na swojego cuba /rg flag spawn allowed-cmds allow i bez tego dziala wiec chyba już nic nie zmieniam jak działa. Moze byc bez /rg flag spawn allowed-cmds allow??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...