Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Strach grania rankedów.

ᕦ( ͡° ͜ʖ ͡°)ᕤ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie. Po prostu graj. Jak przegrasz to przegrasz. Stanie Ci się coś? Nic.

Zresztą jak dla mnie to tylko rankedy mają sens i tam szybciej będziesz się uczyć. Na normalach zbyt wiele osób trolluje czy testuje championy / buildy by gra tam była wymagająca.

Co więcej nawet gdybyś spadł do Bronzu V to co z tego? Dywizja jak dywizja. Nie będziesz z tego powodu gorszy od kogokolwiek.

To będzie tylko oznaczać, że na ten moment to jest Twój poziom .. i tyle. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Na poczatku siedzialem braz 1 i tak jak ty balem sie grac rankedy, zaczelem grac duzo normal draftow i po wygraniu 300+ normali wyjscie z brazu bylo EASY. Warto grac mobilnymi postaciami np: ahri. I konczysz mecz 20:4 itp. Wystarczy miec tego skilla aby awansowac chociaz do silvera potem juz z gorki, zadko losuje brazy a silver 5-silver 1 to naprawde łatwo wbic. Jeśli nie czujesz sie na silach zalóż smurfa wbij 30 lvl, w ciagu tego czasu staraj się jak najwięcej uczyć , nawet jesli feedujesz STARAJ się grac jak najlepiej a nie juz plakac kiedy koniec meczu. To samo z "przegranymi" meczami najczęsciej wlasnie na rakedach nizszej ligi tak jest przegrywamy 30:13 i tylko placz OMG NOOB TEAM REPORT ALL. Na brazie jest zasada CALL ORDER tylko z tym ze last pick ma isc supporta. Jezeli mainujesz mida staraj sie tam isc, wez mobilna postac do tego teleport i ROAMUJ nie licz że jtos cie wycarruje bo. W tej lidze to praktycznie niemożliwe, chociaż mozna spotkac osoby ktore graja na poziomie platyny.POPROSTU GRAJ WYGRAJ LINIE ,FARM I ROAMUJ

DUZO OSOB KTORE PLACZA NA FORUM NIE POTRAFI FARMIC I PRZEZ TO PRZEGRYWA MECZ

Wszystkiego nie wygrasz naprawde czasem sie takie warzywa trafia że nijt ich nie wycarruje, ale sie nie poddawaj! Graj ucz sie u graj, nawet jak spadniesz do b5 i nayczysz się wkoncu grac to wyjdziesz z tej ligi tak jakbys grał na botach.

Powodzenia w wbijaniu tego silvera!

Pisałem z telefonu;p

Opublikowano

Ignore x9 i graj swoje, pinguj, farm. W końcu nawet jak przegrasz rankeda to będzie Ci to lotto.

W sumie pomyśl, nic się nie stanie jak przegrasz, życie toczy się dalej :D

Opublikowano

Graj rankedy az chce Ci sie grac w lola lol2

Ja na platynie juz mam wyjebane w solo q to jak mnie flejmia albo mam chujowy team to gram nexta jak przegram .

kxAyLut.png

Opublikowano

Nie wygrywa się by żyć, żyje się by wygrywać xD Ja sam zaczynałem w Bronzie II, po czym spadłem do Bronzu III i też się bardzo zniechęciłem. Uważałem że zasługuje na dużo więcej, bałem się że spadne do Bronze V i nie grałem rankedów. Potem zagrałem z moim kumplem ze szkoły duo. Bardzo fajnie nam to szło, wygraliśmy jakoś 10 gier pod rząd razem i awansowałem do Bronze I, potem grałem solo, nabrałem pewności siebie i wbiłem Silver I ;) Niestety aktualnie spadłem do Silver III. Każdy ma gorszy okres, w którym przegra 5,8 albo nawet 13 gier pod rząd. Ale są też czasy kiedy się wygra 10,13 gier pod rząd. Graj, graj i jeszcze raz graj. Nawet jak spadniesz do Bronze V to poprzez gre nabierzesz doświadczenia, umiejętności i wkońcu, gdy Twój skill wzrośnie, to Ty awansujesz do wyższej dywizji i będziesz grał na swoim poziomie.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

U mnie tez bylo ale zalozylem sobie 2 konto i codziennie 1 gre gralem na nim zeby miec konto "w razie czego" i gdy mi na glownym koncie nie wyjdzie to bede mial zapasowe. Polecam CI zebys tez sobie takie zrobic. Doda ci pewnosci ze w razie porazki juz bedziesz mial zapasowe konto:)

Bronzu nie ma sie czego bac tam sam mozesz wygrac gre. Ludzie nie wiedza czego sie spodziewac od przeciwnikow bo nigdy wczesniej nie widzieli np tej postaci

Ja jestem w goldzie i szczerze mowiac lepiej gralo mi sie w silverze (bardziej ogarnieci ludzie mi sie trafiali) wiec z tymi dywizjami to jest roznie dlatego cisnij do przodu:)

u1lc.png
Opublikowano

Nie przejmuj się tym że ktoś napisze tak jak ty mid to nie oznacza że musisz iść na supp jeśli pickujesz wcześniej niż ten ktoś to bierz tego mida i się nie przejmuj ja mam 7/10 meczy trolli którzy nie będą grali suppem bo nie i tyle zresztą granie suppem nie jest takie złe poza tym zdarza się czasami nafedować przeciwny team nie ma w tym nic złego

39052_zps71e43729.png

Opublikowano

Trafisz do Bronze V - trudno. Powinieneś tam nauczyć się grać jak Silver i wybijesz się - nawet jak będziesz miał trolli bo wygrać tam jest stosunkowo łatwo. Potem będziesz miał problemy w Silver V (na 50%) ale pograsz trochę i spokojnie wyjdziesz wyżej. Tak jest cały czas. Możliwe, że po zmianie w V dywizjach w których będzie można spaść, to będziesz spadał, ale nie przejmuj się. Wyjdziesz wyżej. Jest to zmiana na + gdyż nie będzie boosted kids w V dywizjach (zboostowane dzieci do I spadają po pewnym czasie do V) :)

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

idz sie kurwa zabij

chadasygna.png

Wracam do gry, zaklinam się na Boga,

Tu nie ma opowieści o drogich samochodach.

Dziś przychodzę do ciebie i przynoszę złe wieści,

Wciąż nawijam ten rap o niepokornej treści.

Opublikowano

Nie grak normali bo tam się niczego nie nauczysz. Myslalem ze w pre sezonie zagram sobie tylko normale ale duzo ziemniorow tutaj jest zagralem 5 nornali wszystkie winy powyzej 15 killi, więc jednak gram rankedy :(

Jak pograsz duzo rankedow to się nauczysz grac i nie spadniesz do brazu 5, a uwierz mi w brazie 5 ludzie graja jak 20 lvle więc jak jestes w brazie 2 to nie sadze ze spadniesz

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

Ojeju ale masz problem. W Bronzie musisz się nauczyć grać po pierwsze. Ludzie są tam strasznie greedy co trzeba czasami wykorzystywać.

Czasem taki bait na 1lv pod towera w bronzie jest opłacalny np gdy jesteśmy zaciem lub aatroxem wtedy możemy easy zrobić firstblooda nie jest to trudne.

Ja na początku byłem bronze 2 , zleciałem do bronzu 4. Lecz po jakimś czasie zacząłem się wybijać po prostu byłem lepszy od tych ludzi w bronzie i szybko trafiłem do silvera mając zagrane 150/180 rankedów w bronze. Aktualnie jestem Gold swoje doświadczenie już mam ponieważ rozegrałem jakieś 600 rankedów i wiem co ludzie w danych ligach potrafią robić.. Gra na bronzów jest bardzo łatwa ze względu na ich chęc zdobycia jakiegokolwiek killa. Nie musisz grać jak Gold wystarczy że bedziesz grał jak Silver 5 i już będziesz ogrywał tych "cwaniaków". Klucz do sukcesu to dobry roamowiec na midzie farma do 20 i roam na linie. Do roamów polecam kassadina czy też ahri.

"Bojąc" sie grać rankedy nigdy nie osiągniesz swojej upragnionej ligi. Chyba że ktoś cie wyboostuje :D

Opublikowano

Ja gdy wychodziłem z brązu musiałem umieć grać na każdej linii i dostosowywałem się do teamu.

Moim zdanie w brązie dobrze jest grać supportem , ponieważ ludzie w tej dywizji nie wiedzą co to wizja i nie umieją engagować , więc Leona do takich rzeczy idealna i Thresh.

ilw1.jpg

All Bad things must come to an end.

Opublikowano

Ale bez przesady,nie możliwe że na każdym meczu taki flame ^^.Mogę tutaj mówić żebyś się nie przejmował i grał dalej,ale sam wiem że czasami w grze nerwy puszczają no i potem jest tylko flame.Pierwszym rozwiązaniem może być mute,ale to prowadzi do słabszej komunikacji(większe szanse na przegranie rankeda).Z kolei drugim rozwiązaniem jest nabranie skilla i po prostu nie feedować,dostosowywać się do teamu,przez co masz większe szanse na wygranie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...