Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Riven vs Irelia

Kubok5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę kupić postać na mida/topa. Zależy mi na dosyć dużym dmg output i jednoczesnej możliwości przetrwania czy też tankowatości. Grałem ostatnio Riven, nie powiem, dobrze mi szło, i pamiętam, że przyjemnie gra się Irelią. Moglibyście mi doradzić, którą z nich bardziej opłaca się kupić?

Opublikowano

irelia jest troche trudniejsza w lanowaniu, ale za to wieksza frajda w grze :). riven jest całiem mocna w 1vs1. ale i tak osobiście wybrałbym irelie

bez linków wychodzących

Opublikowano

Irelia bardzo sytuacyjny pick, bo mocno kontruje niektórych champ'ów, ale większość topów ją jedzie. Jej prawdziwy dmg zaczyna się od 9lv, kiedy wymaksujesz W. Tankowata, a bije dmg, pod ad tylko trinity i botrk. Słabe early, bardzo mocny late.

Riven z kolei jeden z najlepszych topów teraz, mocna zawsze, prosta, ma dmg z dupy, mobilna, w dodatku stun i ult, który powinien dawać dodatkowy flat dmg, a dodaje ci chyba 20% twojego całkowitego ad. No i tarcza, która skaluje się z ad (wp riot).

Gdyby interesowały mnie proste postacie, którymi trzeba po prostu napier*alać żeby zabić, kupiłbym Riven. Jeśli chcesz żeby nie mówili do ciebie "noob/retard easy champ", bierz Irelkę.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...