Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Samsung Galaxy Trend

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zdecydowanie nie warto, zwykły 4(?) calowiec ze słabym procesorem i Adreno 200, pograsz co najwyżej w Angry Birds.

Opublikowano

Co sądzicie o telefonie Samsung Galaxy Trend ? Warto kupować ? Może ma ktos już taki ?

Przeciętniaczek, za którego wołają dość sporo. W tej cenie dorwiesz sobie chociażby S2, albo Lumię 520 (jeżeli interesuje Cię WP). :)

Opublikowano

Przeciętniaczek, za którego wołają dość sporo. W tej cenie dorwiesz sobie chociażby S2, albo Lumię 520 (jeżeli interesuje Cię WP). :)

Jestem ciekaw, gdzie znajdzie S2, albo Lumie 520 w cenie 450-550 w dobrym stanie...

Dużo lepszym wyborem byłby Galaxy Ace 2, lecz ma mniejszy ekran. Trend to bardzo dobry telefon, ale nie wymagaj od niego za dużo. Raczej jako konsoli, albo MP3 wysokiej jakości nie będziesz mógł go używać ;)

17052109001382846035.png

Opublikowano

Posiadam ten telefon od wakacji.Gry chodzą płynnie (dead trigger 2, fieldrunners 2,zombie gunship,subway surfers)Ogólnie telefon do normalnego użytku. Jestem z niego zadowolony.

Opublikowano

No popatrz, czyli te wszystkie 2 i 4 rdzeniowe telefony powstają tak sobie? Bujda, że wszystko działa. Pokaż jakiś filmik czy coś w tym stylu to może uwierzę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No popatrz, czyli te wszystkie 2 i 4 rdzeniowe telefony powstają tak sobie? Bujda, że wszystko działa. Pokaż jakiś filmik czy coś w tym stylu to może uwierzę.

W przypadku 2 może nie.... ale w przypadku 4 i tak są niewykorzystywane w większości aplikacji.

No taki do 500-600 zl chcialem.

Procesor lekko kuleje, ale spokojnie można go brać. Jednak lepiej byłoby Samsung Galaxy Core. Za te 500 - 600zł na spokojnie go dostaniesz.

Wystarczy przejść się do byle jakiego sklepu oferującego możliwość przetestowania. Ale jak się nie wychodzi z domu... (...).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nie dość, że próbujesz mnie w jakiś sposób obrazić to pieprzysz głupoty. Samsung Galaxy Core to dwurdzeniowiec z bardzo słabym adreno 203 które nie da sobie rady z niczym. Jak już to za tą cenę SGS2. Porównaj sobie takiego Samsung Galaxy Core z chociażby Nexusem 4, możesz sobie sprawdzić w sklepie. To wcale nie dziwne łazić po salonach i macać telefony.

Opublikowano

Nie dość, że próbujesz mnie w jakiś sposób obrazić to pieprzysz głupoty. Samsung Galaxy Core to dwurdzeniowiec z bardzo słabym adreno 203 które nie da sobie rady z niczym. Jak już to za tą cenę SGS2. Porównaj sobie takiego Samsung Galaxy Core z chociażby Nexusem 4, możesz sobie sprawdzić w sklepie. To wcale nie dziwne łazić po salonach i macać telefony.

Słuchaj... szukasz czegoś do super grania? To nie szukaj tego za 500-600zł (chyba, że konsolę do gier), bo przecież nie o kosmiczne osiągi chodzi, kupując smartfona z niższej półki. Słabe adreno? To może doklej sobie taśmą klejącą Nvidię i będziesz miał "telefon z super grafiką" (nikt nie wnika z nazwy, że przyklejona).

Samo patrzenie w smartfonie na ilość cyferek przy procku i grafikę jest chore.

Co do Nexusów, byłbym dalej jeszcze niż od LG - słabe wsparcie i wytrzymałość (jak u lg i apple, tyle że apple ma dobre wsparcie). Dwa rdzenie na spokojnie mu wystarczą...

No nie dziwne łazić, ale Tobie widać ciężko, skoro zadowoli Cię byle filmik...

9obpmnjr.png

Opublikowano

No tak, no bo wszyscy kłamią. W salonie nie możesz zainstalować benchmarków, porównać 2 telefonów na raz, wypróbować jakichś wymagających aplikacji. Skoro za 500-600zł nic sobie fajnego nie kupisz to najlepiej wcisnąć byle jaki szajs, żeby lajka dostać i mieć to gdzieś. Mylisz się mówiąc, że za 500-600zł nie znajdziesz czegoś to grania. moja propozycja idealnie się do tego nadaje.

Opublikowano

No tak, no bo wszyscy kłamią. W salonie nie możesz zainstalować benchmarków, porównać 2 telefonów na raz, wypróbować jakichś wymagających aplikacji. Skoro za 500-600zł nic sobie fajnego nie kupisz to najlepiej wcisnąć byle jaki szajs, żeby lajka dostać i mieć to gdzieś. Mylisz się mówiąc, że za 500-600zł nie znajdziesz czegoś to grania. moja propozycja idealnie się do tego nadaje.

Jak dobrze pogadasz, to możesz... nikt Ci nie zabroni, jeśli nie będziesz modyfikował samego softu - przecież testujesz telefon, tak? (pomijając, że będą się dziwnie patrzeć na kombinującego nie wiadomo co gimbusa) ;)

S2 niby ma Mali-400 (patrząc Twoimi oczyma), ale z drugiej strony nie lepiej troszkę dołożyć i za 700 - 900zł wyrwać S3? (znów patrząc Twoimi oczyma.. 4 rdzenie! <3 )

9obpmnjr.png

Opublikowano

A jak dołoży się jeszcze trochę to można kupić Nexusa 4, a jak jeszcze trochę to każdy inny. Tak się dokładanie kończy. Jest limit to się go trzymam. Racja, SGS2 ma Mali-400 ale zapomniałeś o ważnym dopisku MP4! Zwykłe Mali-400 ma sporo chińskich tabletów.

Opublikowano

A jak dołoży się jeszcze trochę to można kupić Nexusa 4, a jak jeszcze trochę to każdy inny. Tak się dokładanie kończy. Jest limit to się go trzymam. Racja, SGS2 ma Mali-400 ale zapomniałeś o ważnym dopisku MP4! Zwykłe Mali-400 ma sporo chińskich tabletów.

Patrząc już na to co piszesz i przy czym cały czas się upierasz - Nie zmienia to faktu, że niech ma nawet te 4 rdzenie, ale liczy się też taktowanie, bo np. Mali w galaxy s2 = 275 mhz, a Mali galaxy s3 = 400mhz. Co już zmienia postać rzeczy. Więc to jest błądzenie w kółko macieja. Do normalnego użytku i nieco może wzmożonego telefonu z dolnej półki za 500-600zł wystarczy mu Galaxy Core.

Jeśli chce dorzucić sobie do kwoty, to SGS3 jest lepszą inwestycją niż wybranie Nexusa 4. Dlaczego? Bo w sgs3 zyskuje dropboxa 50GB, masę aplikacji darmowych dla galaxy (które dla innych słono kosztują), bardzo dobre wsparcie techniczne, sam smartfon jest wytrzymalszy przy upadku niż w przypadku nexusa (ma elastyczniejszą budowę tłumiącą w dużym stopniu upadek/uderzenie, nie zbitą bryłę jak to ma nexus), przyjaźniejszy interfejs (chodzi o samą nakładkę na androida - przejścia, rozwiązania i umiejscowienie wielu elementów).

I prawie wszystko co stoi za SGS3 (nie mówię o stronie czysto sprzętowej) stoi za Galaxy Trend i Core.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Są to zalety dla ciebie. "Przyjazny interfejs" proszę cię... To nie jest telefon dla starej babci. Używka SGS3 to więcej niż 900zł także nie ma po co zaczynać tematu. Skoro ustaliliśmy, że SGS2 jest lepszy od Samsung Galaxy Core to czemu się upierasz? Może i mu ten Core wystarczy ale SGS2 jest najzwyczajniej w świecie lepszy i będzie to na pewno lepszy wybór.

Opublikowano

Są to zalety dla ciebie. "Przyjazny interfejs" proszę cię... To nie jest telefon dla starej babci. Używka SGS3 to więcej niż 900zł także nie ma po co zaczynać tematu. Skoro ustaliliśmy, że SGS2 jest lepszy od Samsung Galaxy Core to czemu się upierasz? Może i mu ten Core wystarczy ale SGS2 jest najzwyczajniej w świecie lepszy i będzie to na pewno lepszy wybór.

Pewniejszy na pewno nie... szybko utraci wsparcie i aktualizacje. SGS3 można już dorwać za 650 - 700zł używkę w bdb stanie, więc jednak jest po co zaczynać temat. Ostatnio znajomy szukał, więc nieco w temacie siedzę jeszcze. Dużo było na tablica, gumtree - teraz to poznikało i nie ma nawet wglądu w stare ogłoszenia, ale łap np. to:

http://allegro.pl/samsung-galaxy-s3-i9300-bez-blokad-gwarancja-i3744059643.html

Co do interfejsu i jego przyjazności... też się liczy... skoro nie robi różnicy, to np. w przypadku Windows 7/8 siedź sobie na wyglądzie klasycznym, takim jaki był w 95/98. Więc nie chodzi tu o prostotę czy jego banalność, a przyjazność dla użytkownika końcowego.

9obpmnjr.png

Opublikowano

A żebyś wiedział, że siedzę. Mam dosyć wydajnego kompa, mogę sobie pozwolić na najnowsze gry, a i tak przestawiłem na Klasycznego Windowsa. A jak dasz mi ogłoszenie/aukcje SGS3 z allegro/pobraniem do 700zł to biorę od razu. Co do wsparcia to myślisz, że Samsung Galaxy Core będzie miał aktualizacje do androida 14.2? Zatrzyma się co najwyżej na androidzie 5 jak dobrze pójdzie, a i tak będzie gorszy od SGS2 nieważne co byś powiedział.

Opublikowano

A żebyś wiedział, że siedzę. Mam dosyć wydajnego kompa, mogę sobie pozwolić na najnowsze gry, a i tak przestawiłem na Klasycznego Windowsa. A jak dasz mi ogłoszenie/aukcje SGS3 z allegro/pobraniem do 700zł to biorę od razu. Co do wsparcia to myślisz, że Samsung Galaxy Core będzie miał aktualizacje do androida 14.2? Zatrzyma się co najwyżej na androidzie 5 jak dobrze pójdzie, a i tak będzie gorszy od SGS2 nieważne co byś powiedział.

I tu się mylisz... na 5.0 zatrzyma się powiedzmy Ace 2, ale Core czy Trend są o wiele nowszymi modelami i to też przełoży się na wsparcie. A co do zamożności Twoich rodziców, to nie za bardzo mnie to obchodzi, a świadczy wręcz o Twojej lekkomyślności (patrząc na wypowiedzi). A pokazówki z przestawianiem na pokaz stylu windowsa itp. nie musisz odwalać, bo po wypowiedziach i tak wiadomo jak jest.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Nie rozumiem, czy ja powiedziałem coś nie tak? Próbujesz mnie obrazić ale coś ci nie wychodzi. To, że masz kilka lat więcej (albo nie) nie czyni z ciebie jakiegoś super dorosłego nie mówiąc nawet, że nie masz odwagi napisać swojego wieku. Tak jak ja mieszkasz z rodzicami. To się powoli robi żałosne, nie dyskutujesz o tym, który telefon jest lepszy tylko o moich rodzicach, nie wnosisz zupełnie nic do tematu. Co do wyglądu Windowsa to nie rozumiem czemu miałbym go nie mieć. To jakieś dziwne i nieprawdopodobne? Powinieneś spróbować, trochę zwiększa wydajność. Powinien tu wpaść jakiś mod, dać nam obojgu po warnie i zamknąć temat...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...