Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] GTA IV włącza się na zintegrowanej zamiast na Nvidii.

CODER_BEST

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Zainstalowałem sobie GTA IV, na laptopie na którym już kiedyś był instalowany z tym że na systemie Windows 7, teraz mam Windows 8.1.

Problem polega na tym, że gra uruchamia się cały czas na zintegrowanej karcie intel HD 3000 zamiast na Nvidii Geforce gt 520mx.

A więc co robiłem?

- ustawiałem w sterownikach aby działa tylko karta nvidii

- ustawiałem aby ta konkretna gra uruchamiała się z procesorem graficznym Nvidia

- klikałem prawym na grę i wybierałem uruchom z procesorem graficznym Nvidia

- stworzyłem plik commandline.txt w folderze z grą faktycznie ustawienia się zmieniły ale karta graficzna dalej była nie ta co trzeba.

Macie jakiś pomysł? Co można z tym zrobić?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Hmm moze sterowniki od karty ? :P ja mialem problem ze wszystkimi grami, dzialaly mi na intel hd 4000 zamiast na radeonce 2gb, instalacja najnowszych sterownikow mi pomogla. Mozesz tez sprobowac przelaczanie grafiki recznie ustawic w panelu sterowania grafika nvidia ;)

Opublikowano

Sterowniki najnowsze. I przecież pisałem że ustawiałem ręcznie.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Spróbuj tak:(wydaje mi się, że takie są polskie odpowiedniki:)

Panel Sterowania -> Sprzęt i dźwięk -> Menadżer urządzeń i w opcji "Kart graficznych", wyłącz klikając PPM tą z Intela.

Wspinając się w górę bądź miły dla innych, bo możesz ich spotkać spadając w dół.

Opublikowano

Właśnie to zrobiłem... ahh cyrki cyrki. Ekran wariował prawie nic nie mogłem zrobić. W końcu jak się udało to gta jest czarny ekran i nic się nie dzieje.

Tak poczytałem w necie to podobno dosyć popularny problem że nvidia się nie załącza. eehhh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...