Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Minecraft Survival

eryk172

Warto stawiać taki serwer?  

3 użytkowników zagłosowało

1. 1. Warto stawia? taki serwer?

• Tak
    • Nie
    • By? mo?e, ale... (napisz w po?cie)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka :)

Razem ze znajomymi wpadłem na pomysł o stworzeniu unikalnego serwera minecraft.

Oczywiście, aktualnie tylko my uważamy że pomysł jest "genialny".

Oczywiście, o krytykę / opinie zapytam się was :)

Serwer będzie w 100% przygotowany przed startem. Po starcie nie będzie dogrywanych żadnych nowych pluginów, itp.. aby nie psuć graczom rozgrywki... no chyba że w godzinach, gdy będzie kompletnie pusto.

Przejdźmy do sedna sprawy, na czym ma polegać rozgrywka ?

okej.. a więc serwer otwarty!

Logują się wszyscy gracze (max slotow ^ ^), a następnie rozpoczyna się gra o przeżycie.

Będzie to 100% sruvival, jak na New Game. Oczywiście jakieś losowe zsyłanie graczy po mapie, etc.. aby na starcie się gracze nie zabijali.

Co w tym takiego niezwykłego ?

Wprowadzimy ranking graczy na stronie WWW, dla najlepszy 3-5 pod względem punków, będą świetne nagrody. Nie tylko VIP na następny sezon, ale i rzeczy wartościowe ;)

Przykładowo za zabicie, będzie można otrzymać "3" punkty, za śmierć tracimy "1" punkt , za zniszczenie danej ilości bloków otrzymamy "x" punków.

Oczywiście to wszystko ustawimy, aby gra głównie polegała na zabijaniu się nawzajem.

Serwer No-Premium czy Premium ? To już wyjdzie w praniu, ale raczej zrobimy specjalny luncher dla graczy non-premium.

Tak jak napisałem, wszystko "wyjdzie w praniu".

Jak oceniacie projekt ?

Piszcie w komentarzu subiektywne opinie.

Dziękuje :)

Tak.

Opublikowano

Tak średnio, survivali jest od nie powiem czego :D Zróbcie coś własnego :P

Możesz rozwinąć bardziej swoją myśl ?

Tak.

Opublikowano

@up , wpasnie o to w tym chodzi . przetrwaja najlepsi ;)

Oczywiscie jakies udogodnienia dodamy, prywatne skrzynki w wybranych miejscach z ktorych rzaden gracz oprcz wlasciciela nic nie może zabrać ;)

Edit

Wpadłem na pomysł, aby zrobić system rang. Aby serwerowe 'koxy' wlaczyly z rownymi sobie. Nie byloby czegos takiego że ciągle 'kox' gnębi nowego gracza i nabija sobie na nim punkty. Oczywiscie to wszystko jeszcze do rozważenia, to tylk moje przemyślenia.

Tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...