Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wycarrowac ziemniorów...?

Kedroshi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Od kilku dni moje gry wyglądają w ten sposób:

Ja sobie spokojnie pisze w lobby, że idę na ADC. Pickuje go po czym nie mam supporta, lub moj support to jakis jungler/toper.

Kiedy chcę być niezależny od tych ziemniorów idę na mida po czym mój team zaczyna tak ostro feedować, że nic nie da się już zrobić.

I ostatnia sytuacja. Idę na topa np.: taką eliską. Wszystko pięknie wygrywam linie i nagle dostaje ganka, udaje mi się uciec i pinguje do mojego junglera, aby on posiedzial u mnie na lini dopóki nie wrócę lub zgankował, ale okazuje się, że mój jungler ma mnie totalnie w du*ie i spokojnie sobie farmi. Moje pytanie jest następujące: Kim grać, żeby być od nich nie zależnym, abym mógł spokojnie carryować grę i móc chodzi od lini do lini zdobywając asysty/fragi.

Opublikowano

Tylko mid lub Jungle

Kassa, Twisted Fate. Najbardziej mobilne postacie ktorymi mozna Gankowac. ( Moze tf nie jest mobilny ale ten jego ult :3 Do ganku op )

Oraz oczywicie summoner Spell, Teleport. Do pomagania Teamowi.

Na Jungli Heca/J4/Lee.

Carrujesz Early game swojemu teamowi, late masz w kieszeni :)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Tylko mid lub Jungle

Kassa, Twisted Fate. Najbardziej mobilne postacie ktorymi mozna Gankowac. ( Moze tf nie jest mobilny ale ten jego ult :3 Do ganku op )

Oraz oczywicie summoner Spell, Teleport. Do pomagania Teamowi.

Na Jungli Heca/J4/Lee.

Carrujesz Early game swojemu teamowi, late masz w kieszeni :)

z tym late sie nie zgodze ;p ja tam polecam solotopera jakis nasus z teleportem i porosisz suporta adc o pink warda w grzakach ;p pilnujesz aby enemy nie mial tam warda i gankujesz kile 100% :) a jak jungler sie przylaczy to uuuuu pozamiatane ;p i suport dostanie hgajs na wardy i adc na itemsy no ty :) Ja osobiscie uwielbiam rivenke ten dmg a juz z aktywnym paasywem nie mowie ;) i zamiatasz adc zjadasz na na samo 3xq z hitami ;) nie mowiac o tym studnie co 3 sec i tarczy ;)

Opublikowano

Carry`uje dobra gra, a nie postać/pozycja. Jeżeli grasz ok, robisz dobre call`e, pamiętasz o wizji etc to wygrywasz większość gier. Wszystkich wygrać się nie da, ale szukanie błędów zawsze zaczynaj od siebie.

Opublikowano

Katarina, do Silver/Bronze idealna.

Katarina dostanie stuna i leży, to nie takie proste

Bardzo dużo można zrobić przy pomocy niepozornego Garena, bardzo wytrzymały i za razem potrafi zadać dużą ilość obrażeń.

Poza nim polecam Veigar'a, dzięki jego stunowi nie raz wygrałem teamfight'a.

Pozdrawiam

“Live your life, no matter what that life is.” - Corey Taylor

Opublikowano

Syndra maszyna do zabijania robiona pod cd ult co 48s czyli teoretycznie jak ktoś zrobi gape w tf combo i 1 mniej :)

Jeśli wygrasz nią mid z dobrą dominacja z 6:0 to taki adc schodzi na combo wiedz nie ma się o co martwić jak ktoś nafeduje .

Gram nią u siebie i ludzie nie potrafią przeciw niej grać i pisza wtf itp , wychodziłem koledze do golda i nią grałem to w 10 meczach mialem fb na 2-3 levelu . Ogarniety jungler najlepiej ktoś z cc jak udyr/elise 2 stuny i bum :)

Opublikowano

naucz się grać jakoś elobosterzy nie narzekają na noob team tylko z tego co wiem to sami carrują

Taa tylko ze oni sa w diamencie... a jak on jest np. w goldzie to nie jest tak latwo.

Co do tematu to sam borykam sie z tym problemem i najczesniej jest to tak ze chce grac adc to support slaby jak mid to trafiam na wyrownanego przeciwnika i ciezko zdominowac gre a na topie to reszta lini przegrywa i rozwiazanie znalazlem w JUNGLI TRYNDAMIEREM.

Tak wlasnie nim. Jak druzyna mnie wkurza to poprostu gram sobie ze tak powiem solo i wygrywam samym spillpushem. ( tak wiem gra sie zespolowo ale przy niektorych osobach nie mozna poprostu inaczej gdyz nie mozna na nich liczyc np. uciekam do sony bo mysle ze mnie uleczy a ona nie uleczy...)

u1lc.png
Opublikowano

Katarina, do Silver/Bronze idealna.

tak jak do platyny i diamentu :p naucz się lepiej grać i wyjdziesz wyżej, nie ma champaktórym wyjdziesz, przecież każdy by nim grał :p

Opublikowano

Katarina dostanie stuna i leży, to nie takie proste

Bardzo dużo można zrobić przy pomocy niepozornego Garena, bardzo wytrzymały i za razem potrafi zadać dużą ilość obrażeń.

Poza nim polecam Veigar'a, dzięki jego stunowi nie raz wygrałem teamfight'a.

Pozdrawiam

nie takie proste? a no tak w goldzie v 0 lp nie wiedza co to cleanse beka

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Polecę Ci Riven na top'a lub caitlyn na bota,łatwe postacie do ogarnięcia,a mają konkretny potencjał do carrowania.

Opublikowano

Syndra maszyna do zabijania robiona pod cd ult co 48s czyli teoretycznie jak ktoś zrobi gape w tf combo i 1 mniej :)

Jeśli wygrasz nią mid z dobrą dominacja z 6:0 to taki adc schodzi na combo wiedz nie ma się o co martwić jak ktoś nafeduje .

Gram nią u siebie i ludzie nie potrafią przeciw niej grać i pisza wtf itp , wychodziłem koledze do golda i nią grałem to w 10 meczach mialem fb na 2-3 levelu . Ogarniety jungler najlepiej ktoś z cc jak udyr/elise 2 stuny i bum :)

Taa tylko ze oni sa w diamencie... a jak on jest np. w goldzie to nie jest tak latwo.

Co do tematu to sam borykam sie z tym problemem i najczesniej jest to tak ze chce grac adc to support slaby jak mid to trafiam na wyrownanego przeciwnika i ciezko zdominowac gre a na topie to reszta lini przegrywa i rozwiazanie znalazlem w JUNGLI TRYNDAMIEREM.

Tak wlasnie nim. Jak druzyna mnie wkurza to poprostu gram sobie ze tak powiem solo i wygrywam samym spillpushem. ( tak wiem gra sie zespolowo ale przy niektorych osobach nie mozna poprostu inaczej gdyz nie mozna na nich liczyc np. uciekam do sony bo mysle ze mnie uleczy a ona nie uleczy...)

Dzięki wszystkim za odpowiedzi, w szczególności tym dwóm panom, którzy zachęcili mnie do grania tymi championami i dali mi nadzieję na wejście do platyny w sezonie 4 :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...