Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja&Pytania] Sezon 4!

Aciek666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo.

Zastanawiałem się od dłuższego czasu czy by nie zrobić takiego tematu, ale się zdecydowałem. Jak wiadomo, już za chwilę 4 sezon. Pewnie większość z Was drodzy gracze nie sprawdzało jakie są itemy i czy warto zabijać tego nowego potwora w dżungli.

Tak więc ten temat (mam nadzieje, że będzie Wam dobrze służył) jest przeznaczony do zadawania pytań odnośnie 4 sezonu, nie pytania:

- Kiedy nowy sezon?

Tylko o pytania ogólne związane już z rozgrywką. Dam przykład:

Który według Was najlepszy Trinket na supporta/dzunglera czy też główne porady. Najciekawsze pytania i odpowiedzi będę edytował i wklepywał do pierwszego postu.

No i to moje pierwsze pytanie: Czy warto zabijać od razu tego potwora po zrobieniu blue (grając na górze) Pytam ponieważ RIOT go wprowadził i nie wiem czy dalej otrzymujemy 3lv. za zabicie Blue > Reda?

------------------------------------

BIGOS

------------------------------------

Informacje dotyczące MMR i Rankedów:

Reset bedzie w sezonie 4.

Rankedy można grać w celu podwyższenia MMR. Wg mnie jest to dosyć dobre rozwiązanie.

^ Też tak uważam, dlatego dodaje.

W s4 wszyscy zaczynami z ligami od 0? Czyli pierwsze dziesięć meczy, a potem przyznanie dywizji ?

Czyli jak miałem w poprzednim sezonie platyne v to teraz mogę zjebać mecze i mieć np bronz V ?

Nie, aż tak nie spadniesz. Ale po np. 4-6 przegranych to możesz wylądować w złocie i bić od nowa platynę. Więcej info na temat samych rankedów w linku wyżej.

Jeżeli dzisiaj o 9 rozegrałem mecz i dostałem +20 LP to ten mecz nie będzie się liczył do pierwszych 10 gier w sezonie 4?

Nie. Teraz po prostu dobijasz sobie MMR.

• „Rankedy rozegrane w Pre-Sezonie nie liczą się jako mecze wprowadzające (tj. 10 pierwszych rozgrywek)”
  • Reset nastąpi po zakończeniu Pre-Sezonu
  • Początkowa pozycja w Sezonie 4 będzie oparta na Twoim MMR z Sezonu 3 i Presezonu 4, a nie dywizji w 3. Sezonie
  • Riot obiecuje napisać więcej informacji w przyszłym tygodniu

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

Mysle, ze z jungla bedzie teraz tak, ze cala zrobisz i dopiero gank.Mam takie pytanie, ktore sam podales w przykladzie jaki tinket najlepszy dla junglera?.Mam jeszcze 2 pytanie o ktorej h dostaniemy nagrody ?

Mam nawet wiecej :

Jak mysliscie junglerzy z mocnym early nadal beda mocni ? beda tinkety itd.

Opublikowano

Tak...będą trinkety ale co z tego jeżeli w niższych ligach/dywizjach i tak nie będą mieli o tym bladego pojęcia -_-

Co do new potworka to tak czy siak każdy będzie go robił po blue bo wiadomo...więcej expa i golda dla junglera

Opublikowano

Tak...będą trinkety ale co z tego jeżeli w niższych ligach/dywizjach i tak nie będą mieli o tym bladego pojęcia -_-

Co do new potworka to tak czy siak każdy będzie go robił po blue bo wiadomo...więcej expa i golda dla junglera

Chyba w brązie albo silverze. Wyżej zostanie tak jak jest czyli zależnie od strony red->blue->top albo blue->red->top. Nie wiem jaki macie cel robienia wszystkich campow po kolei i robienia tego w 5 min kiedy przeciwny jungler podczas tego czasu zrobi 2 buffy i 3 ganki a ty będziesz musiał się cofnąć bo nie będziesz miał hp po tych wszystkich campach...

Opublikowano

W s4 wszyscy zaczynami z ligami od 0? Czyli pierwsze dziesięć meczy, a potem przyznanie dywizji ?

Czyli jak miałem w poprzednim sezonie platyne v to teraz mogę zjebać mecze i mieć np bronz V ?

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Chciałbym wiedzieć w czym tkwi sens dawanie nagród bez żadnych zmian. Dostaliśmy nagrody ale nadal możemy grać rankedy, to jest dziwne, tak samo nie ma patcha, nie ma nic.. Nawet nie ogłosili niczego nowego.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Chciałbym wiedzieć w czym tkwi sens dawanie nagród bez żadnych zmian. Dostaliśmy nagrody ale nadal możemy grać rankedy, to jest dziwne, tak samo nie ma patcha, nie ma nic.. Nawet nie ogłosili niczego nowego.

Rankedy można grać w celu podwyższenia MMR. Wg mnie jest to dosyć dobre rozwiązanie.

http://www.mpcforum.pl/topic/1082900-info-jaka-dywizja-po-zakonczeniu-sezonu/
Opublikowano

Czyli teraz gramy o pdwyższenie mmr. A czy w s4 bd grać 10 meczy o przydzielenie do ligi czy od razu trafiamy wg tego wzoru ((Season3 MMR)+1200)/2 do określonej dywizji?

Opublikowano

10 meczy o przydzielenie do ligi/dywizji

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...