Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Ludzi chcących popisać w Javie.

Gość tolvat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka!

Poszukuję kilku osób chcących napisać grę w Javie, pomysł na grę już mam, więc o to nie musicie się martwić. :P

Gra w zależności jak nam wyjdzie - będzie darmowa albo płatna - się zobaczy.

Cała gra oczywiście pisana byłaby w Javie, z wykorzystaniem silnika Slick2D, w końcu - silniki są po to, aby nam pomagać, ale jeśli nikt ich nie używa, to jak mają?

Kod źródłowy zamieszczony byłyby w serwisie bitbucket.org, z racji że tam prywatne "repozytoria", "magazyny", jak chcecie sobie to nazywać - są darmowe.

Pisać możecie w jakim IDE wolicie (ja osobiście preferuję program Eclipse).

Nad nazwą zespołu nie myślą (tzn. myślałem, ale nie każda będzie każdemu pasować), razem raczej wymyślimy dobrą. :)

Czego wymagam?

- Średnia wiedza nt. Javy oraz silnika Slick2D (nie, nie zabraniam posługiwać się wiki silnika, lub tutorialami do Javy)

- Min. 13 lat. (Wiek nie mówi, o tym kto jak dużą ma wiedzę nt. czegokolwiek)

- Komunikator (GG lub TS3, jeśli udałoby się załatwić serwer, jeśli znacie jakieś serwisy dla teamów umożliwiające łatwą komunikację to możecie podać w postach poniżej).

- Umiejętność pracy w drużynie. - wspólna pomoc itp.

- Wyrozumiałość (wiadomo, każdy może popełnić kiedyś błąd i nie należy na niego za to krzyczeć - poprawić błąd, i wytłumaczyć co było źle zrobione).

- Znajomość języka angielskiego w stopniu podstawowym (komentarze do kodu, nazwy commitów, funkcji itp.)

- Znajomość ortografii.

Zgłaszajcie się na PW.

I pamiętajcie - chodzi o zabawę. :)

Opublikowano

A Twój wkład to jedynie pomysł i ewentualnie "profesjonalne" zarządzanie?

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

A Twój wkład to jedynie pomysł i ewentualnie "profesjonalne" zarządzanie?

Nie. Ja również będę zajmował się programowaniem.

Opublikowano

Jak będzie więcej chętnych to dam wam link do IRC, na razie jakiś publiczny, a potem ogarnie się inny.

Opublikowano

No przecież napisałem w temacie:

Zgłaszajcie się na PW.

@UP & @UPx3

Na forum nie będę pisał, napiszę Wam na IRC mój pomysł, ew. wymyślimy jakiś inny.

Opublikowano

Niech zainteresowani kontaktują się z pomysłodawcą przez PW zamiast pisać posta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...