Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]CoD: BO 2 Problem z połączeniem

UnikalnyNick

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż problem jest taki. W dniu premiery kupiłem rzeczonego CoD'a, pograłem pograłem i postanowiłem włączyć multi. Moim oczom ukazało się menu więc kliknąłem "ONLINE", po czym połączyłem się z serwerem Black Ops'a. Już miałem zamiar wyszukiwać grę, gdy nagle okazuje się, że nie mogę nic kliknąć. Kompletny freeze (w sumie nie kompletny, bo muzyka nadal leci, a kursor rusza się na ekranie.) po czym wywala mnie do menu głównego (multi) z komunikatem "Nastąpiło rozłączenie z serwerami Call of Duty: Black Ops 2". Czytałem na forach, żeby odblokować porty, co zrobiłem. Nadal nic. Pojechałem razem z laptopem do wujka na imprezę, połączyłem się z jego wi-fi i nagle PUFF! Wszystko działa. Wróciłem do domu, też działało. Tak mi się świetnie grało, że kupiłem Season Pass. Po tym grałem sobie wesoło na mapkach z DLC, po czym zrobiłem sobie przerwę od Black'a na rzecz GTA V. Po jakimś miesiącu(?) powróciłem do niego, bo wyszło nowe DLC z mapką Origins, na którą też czekałem. Już ucieszony wchodzę w zombie, zacieram rączki. Nagle ZONK! Freeze, to samo co wcześniej. Łączę się z grą, wszystko gites, niestety gra ładuje się niemiłosiernie długo, po czym wywala do menu głównego, ponownie.. Nie wiem co mam dalej zrobić.. porty są odblokowane, czytałem, żeby zmienić IP z dynamicznego na statyczne, ale jak to zrobić? Co się z tym wiąże? Jakie są tego minusy? Router to D-Link DIR 501, poza tym gram na laptopie, Windows 8, NAT: Średnie. Ktoś może pomóc? Wytłumaczyć "jak krowie na rowie" jak zmienić te IP? I co poza tym zrobić, by gra działała? Z góry dzięki ;)
PS.
Połączenia internetowego nie znam, niestety.

(?) - Nie pamiętam dokładnie kiedy to było

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...