Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

pytanie o strone

Melange

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak są pisane strony np ubisoftu? (http://www.ubi.com/pl/)

html/aspx/php czy gdzie?

jak zrobić coś takiego że jak zrobie jakiś graficzny napis np "Forum" że po najechaniu na to rozwinie się to troche w dół i się podświetli ? (równiez, gdzie takie coś się da napisać)

Gdy patrzyłem źródło strony na właśnie stronie ubisoftu, to są jakieś kody z java, w javie sa pisane te strony czy jak?

malpasyg.png

Opublikowano

Musisz dobrze znać różne języki lub szukać gotowców oraz tutów jak to zrobić itp...
Ale także możesz spróbować zrobić to w css (ale nie jestem pewien ponieważ trochę źle wytłumaczyłeś, albo nie myślę dziś ;/ cytat : "jak zrobić coś takiego że jak zrobie jakiś graficzny napis np "Forum" że po najechaniu na to rozwinie się to troche w dół i się podświetli ?")

Opublikowano

Znalazłem coś o php, w tym da rade coś takiego napisać?

Chodzi mi o to żeby były różne animacje na stronie, że np najade na jakąś grafike na stronie a ona się podświetli

malpasyg.png

Opublikowano

a w css zrobie to co pisałem?

W css możesz robić różne rzeczy np, nakierujesz na jakiś napis i on zmieni kolor, lub zmieni swoją pozycje np, jest wyżej i powoli spływa na dół, albo coś robi się powoli duże z małego itp... ale do tego trzeba umieć HTML, CSS. Dopiero po jakimś czasie ogarniesz... (ja sam nie jestem święty w takich rzeczach, więc mogę się mylić)

Opublikowano

CSS służy do wyglądu strony (tło, gdzie co ma być itp.. także można robić różne nim animacje np, linków, elementów na stronie), a HTML i CSS się łączą, w html daje się link do stylesheet czyli style.css, trochę dużo pisania więc ucz się podstaw HTML'a oraz CSS potem pogłębiaj naukę aż do php, js, jq itp.. Ale i ta ci polecam szukać gotowców i dodać je na stronę ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...