Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak lasthitować/itp

SosPomidorowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ogarniam ludzi którzy maja w 20minucie 220 farmy jak oni to robią?!!!!! ^_^ Jak lasthitować

Na czym uczyć się grać?

Na 30-40 fps stałych da sie grać? da sie nauczyć grać?

Jakie są mniej wiecej podstawowe słowa po angielsku które sie używa w meczu np ss i co one oznaczaja?

Opublikowano

ogolnie powiem Ci tak ze na silver/bronze tak czy siak ciezko o taka farme. Dlaczego? A no dlatego ze kille sypia sie juz w 2/3minucie i wogole wszystko szybciej sie zaczyna. Zauwaz ze na wyzszych poziomach first bloody zaczynaja sie o wieele pozniej. Oni nawet kolo siebie biegaja bo piorytet dla nich to farma.

Najlepiej jak wejdziesz na booty i bedziesz sie uczyc. Innego sposobu nie ma :)

30fps to troche malo. Przy wiekszej akcji moga wystapic lagi

@slowniczka Ci nie przesle bo jestem na komie i musialbym nowego posta napisac bo podczas edycji usunie mi sie caly ten tekst, ale napisz sobie na google "slowniczek lol" i pierwszy link :)

Pozdrawiam.

snikersproject1.png
Opublikowano

1. Proste jak minion ma końcówkę Hp to go dobijasz nie auto atakuj minionów tylko je dobijaj

2. Kup sobie Tryndę albo Mastera i graj na botach do 5 lvl powinieneś coś opanować i potem zacznij grać z ludźmi

3. Tak na tych fps możesz bez większych problemów grać i się nie przejmować

4.

Mid - środek

Top - góra

Bot - Dół

ADC - Postać bijąca Dmg od ataku na dystans

Tank - Postać mająca dużo zdrowia armora/Mr

Support - Postać stawiająca wardy i pomagająca ADC na bocie

Jungler - Osoba biegająca i zabijająca moby w jungli pomagająca przy okazji innym liniom

Gank - Wejście junglera na Linie i próba zabicia przeciwnika

Focus - Skupienie się na określonym przeciwniku

RE- Oznacza że ktoś wrócił na Linie po SS

Feed - Czyli oddawanie killi lubi ich zdobywanie osoba która zginęła kilka razy jest nazywana Feederem.

Myślę że wystarczy.

1396292564-U784394.png
Opublikowano

Warto jeszcze dodać kilka zdań, które zobaczysz nie raz:

1. omg noob report (o mój boże co za słaby gracz dostajesz reporta)

2. i fck ur mom (rucham twoją mamę)

3. fkin polish noob i will kill ur family (pierdolony polski słaby gracz zabije ci rodzine)

4. mid/top/bot/jungle/supp or troll (ide na mida/topa/bota/jungle/suppa albo zniszczę wam grę)

5. dat noob idiot noob team (ten słaby gracz idiota słaby team)

Haahahahahahahahahaha, śmieszne

Opublikowano

1. Jak to robią? Swoja farma -> wiedźmy -> wilki -> swoja farma -> .......

2. Na customach możesz się uczyć farmić, zagraj ich 5 i idź na normala, zobacz czy coś się poprawiło

3. Ja gram na 30 obecnie ze względu na mój laptop w naprawie i powiem Ci, że się da. W tfach może tnie ale na 40 stałych dasz radę

4. Podano, nie będe powtarzał

5. Co do lashitowania postaciami AP to Ci coś podpowiem. 1sza fala minionów, która bije z ręki ma więcej hp niż te bijące z dystansu. Te bijące w zwarciu pod turretem schodzą na turret -> turret -> twój lasthit, a te z dystansu to twój hit -> turret -> twój lasthit. W ten sposób mam nadzieję, że stracisz mniej lasthiów.

Pamiętaj, że farmienie to lasthitowanie a nie bicie minionów na oślep.

Opublikowano

oom-Out of Mana-Brak many
Omw-On my Way-Doslowne tlumaczenie: Na mojej drodze.

brb-Be right back-Zaraz wracam.

Invade-Inwazja, na wrogie blue/red calym teamem ( Blue to Golem ktory daje Niebieski buff a Red to Jaszczur ktory daje czerwony buff )

Jesli czegos jeszcze nie rozumiesz to wpisuj w google lub tu

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nie ogarniam ludzi którzy maja w 20minucie 220 farmy jak oni to robią?!!!!! ^_^ Jak lasthitować

Fale+obozy neutralne.

Jak?Pooglądaj streamy i zobacz jak oni tam klikają :D Musisz wyuczyć się animacji autoataku(AA) swojego bohatera. Dodatkowo musisz patrzeć kiedy lecą ataki od twoich minionów. Przykładowo masz do zabicia 2 miniony na 5%hp. Kiedy od twoich będą leciały AA na jednego to lasthituj tak by twój pocisk doszedł pierwszy, następnie zlasthituj drugiego.

Na czym uczyć się grać?

Polecam wymasterowanie 1 postaci. Kiedy będziesz w stanie carrować nią swój team, masteruj kolejną. Grając jedną postacią możesz awansować w dywizjach bardzo szybko. Polecam oglądnięcie videoporadnika albo przeczytanie poradnika jak grać daną postacią. Ustawienie specjalnych run i masterek. Zagranie na botach i poznanie animacji autoataku i mechaniki postaci. Następnie masterowanie na normalach i przejście na rankedy. Oglądanie streamów dużo daje.

Na 30-40 fps stałych da sie grać? da sie nauczyć grać?

Musisz zoptymalizować system, uzywać programów typu GameBooster. Żeby dobrze lasthitować to musisz mieć stabilną ilość FPS min60+niski ping. W teamfightach spadają fps także lepiej mieć dużo.

Jakie są mniej wiecej podstawowe słowa po angielsku które sie używa w meczu np ss i co one oznaczaja?

Wyżej wspomniane+

GL&HF- good luck and have fun

omw - głównie używane przez junglera. on my way

mia,miss,ss- brak przeciwnika na danej lini

drake,dragon - smok

Jeżeli chcesz mi podziękować za pomoc kliknij Lubię to :)

Opublikowano

Jesteście słabi - Ja gram przy 15 fpsach.

@A do tematu najlepiej skupiaj się na farmie i tylko na farmie > co z tego że twoja drużyna przegrywa? Za kilka albo kilkanaście rundek sam będziesz kierował gry dzięki farmie :)

Opublikowano

@Up.

Ja od pierwszego 1 lv do 30 wbilem grajac tylko jedna gre na kilka dni i na 10 lub mniej fps :)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...