Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Misje w 2 świecie

FeFnusoowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ogólnie zaczęłam grać w Aiona (pierwsza próba) i jak na razie dobrze idzie. Jednak wbiłam 10 poziom i tepłam się do drugiego miasta. Nic tam się w sumie nie robi tylko bierze misje. I tutaj tworzy się moje pytanie. Jakie misje opłaca się robić? Na kowalstwo itp? Bo dość sporo ich jest i nie wiem co w tej sytuacji mam zrobić. Dziekuję. ;)

Rynthym rynthym. :D

Opublikowano

Miasto do którego się tpnęłaś to stolica frakcji. Możesz tam rozwijać crafty (kowalstwo, alchemia, itd.), kupujesz skille, itp.

Drugą mapą do "expienia" dla Asmodian to Altgard, a dla Elyosów to Verteron. Tam możesz normalnie expić.

Ogółem skoro pierwszy raz grasz w AIONa to osobiście polecam robić prawie wszystkie questy - nauczysz się z czasem odróżniać co opłaca się robić, co nie (jak coś będzie typu zabij 100 mobów za 1000 expa to ofc nie robisz), jak ogółem wygląda robienie q, niektóre będą wymagały biegania w grupie, nazbierasz dużo expa i golda. Oczywiście nie rób zadań na zasadzie tego pierwszego jakie jest u NPC od teleportacji na inne mapy - idź pogadaj z 2 NPC po czym wróć powtarzalny 100x bo w tym czasie prędzej zrobisz jakieś 4 dobre questy za połowę levela.

Opublikowano

Aha, czyli w tej stolicy wszystkie mam zadania zrobić? Serio? Jak ich jest z 20 a nic wielkiego nie wnoszą do mojego poziomu, jedynie te z kowalstwem, alchemią itp..

Rynthym rynthym. :D

Opublikowano

Bardziej miałem na myśli, że na normalnych mapach wszystkie questy. Tu tylko ogarniasz co gdzie jest, jak gdzie się dostać, gdzie często będziesz biegać (broker, npc z skillami i stigmami) po czym idziesz normalnie dalej expić na kolejną mapę.

Craftingi czyli kowalstwo, alchemia i inne. powinnaś robić później na wyższym lvl gdy już ogarniesz podstawy zarabiania w AIONie i gdy zdecydujesz się co Tobie będzie potrzebne, co możesz kupować od innych, a co możesz innym sprzedawać.

Opublikowano

Aha, czyli w tej stolicy wszystkie mam zadania zrobić? Serio? Jak ich jest z 20 a nic wielkiego nie wnoszą do mojego poziomu, jedynie te z kowalstwem, alchemią itp..

A Aionie jest kilka rodzajów misji.

Rób te "ciemno niebieskie", one sa co jakiś lvl. Jak i również misje złote. Inne, możesz robić, jeżeli masz taką ochotę i czas, ale nie są "obowiązkowe".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...