Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Ogromny Ping.

VieRciQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Mam mały problem z grą League of Legends, a dokładniej z bardzo dużym pingiem występującym już od jakiegoś czasu.

Może tydzień temu jeszcze wszystko było OK. Zmuszony byłem jednak od nowa zainstalować Windowsa. Ściągnąłem wtedy LoL'a od nowa, zainstalowałem, zaktualizowałem i pozostało tylko wejść do gry.

Po wyborze bohaterów byłem pewien, że przeniesie mnie do ekranu ładowania. Jednak się myliłem. Na moim ekranie pojawił się następujący komunikat :

Detected an old video driver that may crash League of Legends. Please update you graphic card drivers. A guide to help you update your drivers should open automatically after closing this window. Or, please visit support.leagueoflegends.com for additional help.

Można było go bez problemu zamknąć i zająć się grą. Jednak, gdy zmaksymalizowałem grę obok mojego nicku ujrzałem ogromny ping. Zwykle wynosił on od 50 do może 80... ms. Teraz nie schodzi poniżej 300. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane. Poszperałem na różnych forach, niestety rozwiązania nie znalazłem.

Program PandoMediaBooster odinstalowałem, próbowałem wyłączać antywirusa, wszystkie inne programy. Niestety nic nie pomogło ://

Tutaj więc zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Jeśli ktoś znalazł się w takiej sytuacji, lub wie jak ten problem rozwiązać bardzo prosiłbym o pomoc ;)

Vi%C3%AARciK_eune_35_6_logo.png

Opublikowano

Jaki internet - radiowy? Jeżeli tak to w godzinach szczytu taki ping będzie. Co do dalszych czynności, spróbuj uruchomić w innym trybie zgodności.

8372383248.png
Opublikowano

Korzystam z Routera. Ping mam taki przez cały dzień :/

Spróbuj routera doprowadzić do ustawień fabrycznych. Sprawdź także czy ktoś nie siedzi Ci na internecie :).

8372383248.png
Opublikowano

W wyskakującym komunikacie jest napisane "Please update you graphic card drivers."

Niestety ja w tych sprawach jestem ciemny :D i nie do końca wiem jak takową kartę zaktualizować. Mógłbym prosić o pomoc :D ?

Vi%C3%AARciK_eune_35_6_logo.png

Opublikowano

zaktualizuj karte graficzną, musisz dowiedzieć się jaką masz, sorki bo pisze na szybko tutaj ci google pomoże, jak masz nvidie to wpisz w google nvidia sterowniki i powinienes sobie dalej poradzic

Tylko Lucyfer

Jestem Hujston

Opublikowano

Korzystam z Routera. Ping mam taki przez cały dzień :/

Możesz bardziej się sprecyzować? Jaki masz internet - normalny, czy radiowy? Twój dostawca nie prowadzi jakiś konfiguracji? Nie mają jakiś problemów?

8372383248.png
Opublikowano

Jaki dostawca? Doprowadziłeś router do ustaw. fabrycznych?

Karte nvidii możesz zaktualizować na ich stronie, samo ci wyszukuje.

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

nie czytałem do konca tematu ale zauwazyłem "duzy ping" razem z lolem instaluje sie cos takiego jak PandoMediaBooster (jest to jakby torrent który pomaga innym ściagnąć lola) jak go wyjebiesz to nie powinieneś miec skoków pingu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...