Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

karta geforce gt 620

dragranis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taką sprawę. Może wy coś wymyślicie bo ja już nie mam siły na sprzętowych "ekspertów".

Otóż mój sprzęt:

intel i3 3220 3.3ghz ,8gb ram 1333Mhz, geforce gt 620 2 gb ramu.

Wielu pseudoekspertów w kółko gada że ta karta graficzna jest kompletnie do dupy i nadaje się jedynie do wyświetlania pulpitu i gry w pasjansa...

Skoro tylko do tego się nadaje ,to jakim cudem na tym sprzęcie odpalam takie gry jak metro last light,bf3 i 4, wszystkie Call of duty, najnowsze need for speedy, czy też crysisa 2(3 nie sprawdzałem), dishonored, castlevania lords of shadow i wiele innych? Wszystko działa na rozdzielczości 1360x768 w ustawieniach średnie-ultra, w zależności od gry. FPS zawsze są powyżej 30, wymienione gry działają płynnie i nie ma ścięć. Więc może mi ktoś wyjaśnić skąd takie opinie? Dlaczego "eksperci" tak bardzo hejtują tą kartę skoro można na średnich lub wyżej odpalić każdy nowy tytuł?

Co wy sądzicie na ten temat?

Opublikowano

Karta do dupy. Jak nie wierzysz to sobie uruchom grę w Full HD na wysokich i z włączonym antyaliasingiem.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

No to Ci eksperci mają raję, bo karta JEST do dupy.

Zaczynamy od tego, że 30FPS to nie jest zbyt płynna gra, na dodatek grasz w strasznie niskiej rozdzielczości, zapewne bez wodotrysków.

Opublikowano

Kolejni. A po co komu wodotryski? Gra ma być grywalna czy ma mieć niewiadomo jaką grafikę? Maniacy fpsów widzę. 35-40 fps to jest w pełni płynna gra,po co komu więcej? Działa bez żadnych ścięć, wszystkie tytuły na spokojnie odpalam i nie ma problemu. Poza tym po co komu full hd? na mojej rozdzielczości nie ma żadnej pixelozy więc nie wiem po co to komu. Gra ma być przede wszystkim grywalna i ma zapewnić dobrą rozrywkę a nie mieć nie wiadomo jaką grafiką, nie samą grafiką się żyje a chyba nie gra się w gry tylko po to by patrzeć na chmurki

Opublikowano

Skoro ma być tylko grywalna na średnich ustawieniach, to można wydać o połowę mniej. Pogódź się z tym, że to drogi badziew z gotowców.

Kolejni. A po co komu wodotryski? Gra ma być grywalna czy ma mieć niewiadomo jaką grafikę? Maniacy fpsów widzę. 35-40 fps to jest w pełni płynna gra,po co komu więcej? Działa bez żadnych ścięć, wszystkie tytuły na spokojnie odpalam i nie ma problemu.

HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAAHHA :D Następny z epoki braci Lumiere się znalazł? Odpal sobie grę w 35 klatkach, a potem w 60. Pokaz slajdów, a całkowita płynność.

Poza tym po co komu full hd? na mojej rozdzielczości nie ma żadnej pixelozy więc nie wiem po co to komu.

No tak, w końcu nikt nie używa FullHD, produkują to dla jaj. Każdy woli gapić się na ekran z odległości 20 cm i domyślać się czy to wróg, czy sosna.

Gra ma być przede wszystkim grywalna i ma zapewnić dobrą rozrywkę a nie mieć nie wiadomo jaką grafiką, nie samą grafiką się żyje a chyba nie gra się w gry tylko po to by patrzeć na chmurki

Więc wyj*bmy kartę z obudowy, na co nam ona?

Przepłaciłeś i tyle. Skoro grafika nie ma znaczenia, po kiego uja kupujesz BF3 i co innego niż integrę?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano
Kolejni. A po co komu wodotryski? Gra ma być grywalna czy ma mieć niewiadomo jaką grafikę?

Na przykład ludziom, którzy grają na TV(dużo jest takich osób.) i nie chcą mieć pikselozy? :D

35-40 fps to jest w pełni płynna gra,po co komu więcej

No to pozdrawiam. W shooterach online to jest nie do przyjęcia. Spróbuj coś ugrać sniperem z lunetą X8 i wyższą :) Ja przykładowo nie wyobrażam sobie gry bez stałych 60 klatek.

Poza tym po co komu full hd? na mojej rozdzielczości nie ma żadnej pixelozy więc nie wiem po co to komu

Ponieważ 1920x1080 i wyższe są już standardem w tych czasach? Możesz nie mieć pikselozy, bo masz natywną rozdzielczość monitora niską. Odpal sobie na monitorze z FHD rozdzielczość 720/768p. Dziękuję za grę.

Gra ma być przede wszystkim grywalna

No to twoje 35-40 klatek co najwyżej do bijatyk się nadaje.

Opublikowano

haha

ta karta to złom

Ja na budżetowym i ostro wykręconym 6770 uruchamiałem gry w FullHD i średnio-wysokich z 45fps+ a w cenie tej karty jest właśnie ten szrot gt620

Tyle ode mnie

graphic.png

Opublikowano

Jak wystarczy ci te 30fps i dozywotnia gra przy rozdzielczosci 1366x768 na monitorze 18.5" to po co w ogole zmieniac grafike? Dla mnie gra musi chodzic min. na 45fps, w fullhd i na ultra, inaczej poprostu w nias nie gram. Pozatym jak ja siadam na komputerze gdzie jest podlaczony monitor np. 18.5" (bo zazwyczaj tylko takie maja rozdzielczosc 1366x768) to czuje, ze on nie nadaje sie do grania, ewentualnie do przegladania internetu ale rozdzielczosc wtedy robi swoje. Dla mnie komfortowa gra jest dopiero na monitorze 24 albo 27".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...