Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dysk żre sobie MB - związek z M2.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Ostatnio robiłem serwer, wszystko było ok.

Niestety musiałem go usunąć bo czyściłem sobie dysk.

Po usunięciu serwera (łącznie z programami - WinSCP, navi, VB oraz pliki serwerowe) z dysku znikają mi kolejne mb, tak jakby cały czas tworzył i zapisywał jakieś logi.

Wiecie może co z tym zrobić? Jeszcze trochę i nie będę miał z czego korzystać :D

Dzięki za pomoc.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jeśli są do duże pliki (Duże obszary pamięci zostają "zabierane") to możesz spróbować zrobić tak:

Wjedź w Mój Komputer -> Dysk C

w wyszukiwarce wpisz *.* co spowoduje wyszukanie wszystkich plików z wszystkimi rozszerzeniami, następnie daj sortowanie wdłg. rozmiaru i spróbuj wyszukać.

Ewentualnie wpisz *.log.1; *.log.2

Nie wiem czy to pomoże ale przynajmniej próbowałem ;]

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Jeśli są do duże pliki (Duże obszary pamięci zostają "zabierane") to możesz spróbować zrobić tak:

Wjedź w Mój Komputer -> Dysk C

w wyszukiwarce wpisz *.* co spowoduje wyszukanie wszystkich plików z wszystkimi rozszerzeniami, następnie daj sortowanie wdłg. rozmiaru i spróbuj wyszukać.

Ewentualnie wpisz *.log.1; *.log.2

Nie wiem czy to pomoże ale przynajmniej próbowałem ;]

No przejrzałem sobie to, usunąłem pliki które miały trochę mb, a nie były mi potrzebne, natomiast wiedziałem, że one są :D

Dalej nie wiem jaka jest przyczyna uciekania mi tych MB :D

Opublikowano

Przeskanuj komputer lub wstaw do odpowiedniego działu logi z OTL'a.

Rozwiązałem problem. Okazało się, że to firefox tak perfidnie podbierał mi miejsce. Oczywiście, serwer też coś zawalał, jednak te 200-400mb dziennie, zawsze znajdowało się w pamięci podręcznej i historii przeglądarki.

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...