Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Launcher ErPack

er007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zaprezentować własnej roboty launcher'a pod ModPack'a - ErPack.(Tak, kolejny launcher do MC...)

NALEŻY POSIADAĆ WERSJĘ .NET FRAMEWORK'a 4.5 4.0 !

Główne funkcje launcher'a to:

- AutoUpdater ErPack'a

- AutoUpdater Launcher'a

- Przypisanie własnej ilości RAM'u.

- Podpowiedz co do wpisania RAM'u. (Twój dostępny RAM - 1024Mb)

- Kontakt

- Bardzo rozbudowane ustawienia ;P Aż 1 opcja (w przyszłości będzie więcej)

DL (Bezpośredni link)

https://dl.dropboxusercontent.com/s/8jm8ma6hhhznclo/ErPack.exe

Skan: 0/47

https://www.virustotal.com/pl/file/b86e544096be0a86f90f1d86a480dfd4050f6a4d71eb518738d32a255f937bae/analysis/1384081948/

Link do tematu z ModPack'iem:

http://www.mpcforum.pl/topic/996232-dlmodpack162-erpack

SS w załączniku

Prosiłbym o informowanie mnie o wszystkich błędach poprzez ten temat lub Kontakt.

Jestem również otwarty na propozycje ;P

Opublikowano

1. Chrome wywala że plik może być niebezpieczny.

2. Wygląd? Dobra idea, wykonanie bardzo słabe. Te ikonki z prawej na górze wyglądają jak narysowane w paincie.

3. Albo zalecane jest statycznym tekstem, co jest bez sensu, albo zalecane jest obliczane na podstawie całkowitego ramu (a nie wolnego), co jest jeszcze bardziej bez sensu.

4. Launcher u mnie nie działa, pobiera jakieś pliki, a potem się zamyka, i .. i nic.

5. Launcher pobiera sobie pliki, ale potem wypakowywuje je do mojego .minecraft, przydało by się by robił to do innego folderu, bo miałem tam swoje mody, i teraz je wcięło :P

6. Funkcja usuń pozostałości usuwa tylko .zip'a , zostaje aktualizator i plik tekstowy z wersją.

Nie chcę mówić źle, mówię tylko co wypadało by poprawić. Żeby nie było że hejtuję czy coś.

Opublikowano

1. Chrome wywala że plik może być niebezpieczny.

2. Wygląd? Dobra idea, wykonanie bardzo słabe. Te ikonki z prawej na górze wyglądają jak narysowane w paincie.

3. Albo zalecane jest statycznym tekstem, co jest bez sensu, albo zalecane jest obliczane na podstawie całkowitego ramu (a nie wolnego), co jest jeszcze bardziej bez sensu.

4. Launcher u mnie nie działa, pobiera jakieś pliki, a potem się zamyka, i .. i nic.

5. Launcher pobiera sobie pliki, ale potem wypakowywuje je do mojego .minecraft, przydało by się by robił to do innego folderu, bo miałem tam swoje mody, i teraz je wcięło :P

6. Funkcja usuń pozostałości usuwa tylko .zip'a , zostaje aktualizator i plik tekstowy z wersją.

Nie chcę mówić źle, mówię tylko co wypadało by poprawić. Żeby nie było że hejtuję czy coś.

1. Mi też chrome wywala, że jest niebezpieczny, ale skan 0/47.

2. Te ikonki to buttony + flat + text "X" i "__" ;P

3. Co do tego ramu to w sumie racja, powinno być od wolnego ramu a nie całkowitego, a więc to już zmieniam.

4. A jednak znów dll'ka się pieprzy ........... (łączenie .dll z .exe + zaciemnianie kodu)

5. Co do tego innego folderu, też mam już plan, ale to tak jak pisałem wyżej wymaga trochę czasu.

6. Na "Ustawienia" nie patrz ;p Mam już plan na nie tylko potrzeba mi trochę czasu na zrealizowanie tego.

Launcher pobiera tylko Aktualizacje.exe - aktualizuje launcher'a, wersjaEP.txt - wersja ErPack'a no i .zip jako .minecraft.

Aktualizator i WersjaEP.txt muszą być. (zmienię chyba ten tekst "Usuń pozostałości", bo można to odczytać jak usunięcie całego Launcher'a, a nie tylko tych niepotrzebnych plików do odpalenia ErPack'a.

Postaram się to wszystko naprawić/poprawić.

Dzięki za uwagi, jeżeli masz ich więcej to wal śmiało :)

Edit:

Zrobiłem wersję 1.0.0.1

Poprawiłem pkt:

3. Teraz mierzone jest od aktualnie dostępnego RAM'u.

4, napiszcie czy działa...

5. jest możliwość tworzenia BackUp'ów oraz ich czyszczenia (ustawienia->wyczyść)

+

odwróciłem dolny panel ;p

Edit:

1.0.0.1a - łatka

BugFix'y

Literówki

Edit2:

#############################
1.0.0.2
-Dodano możliwość ustawienia tworzenia BackUp'ów .minecraft
-Dodano możliwość wyłączania/zostawiania launchera podczas uruchamiania ErPack'a
-W kontakach należy podać swój email w celu uzyksania dodatkowych informacji
-Literówki
Edit3:
1.0.0.2a
-Naprawiono błąd, który powodował, że launcher nie uruchamiał gry.
Opublikowano

Nie polecam pirata, a w sygnie dwa serwery nonpremium -,-

@topic

Ehem, fajnie :D

LoL xD

Wyczuwam komputer kwantowy :P

PS

Już naprawiam.

O dziwo u mnie dobrze pokazuje ;P

Pomijając bug z ram'em, launcher działa czy nie?

Opublikowano

ref

Dostępna jest nowa wersja Launcher'a - 1.1

ChangeLog:

-Napisanie całego Launcher'a od nowa

-Literówki

-Nowe GUI

-Podczas pobierania pokazuje ile % pobrało

-Wszystko znajduje się teraz na jednej "karcie", nie trzeba otwierać nowych okien, aby zmienić np. ustawienia

-Od teraz należy wybrać ilość RAM'u, a nie wpisywać

-Usunięto "Kontakt", wszystkie zgłoszenia należy kierować do prezentacji na forach (Link w "Informacje")

-Drobne usprawnienia

-Zmiana systemu numerowania wersji (Kiedyś: X.X.X.X | Teraz: X.X)

-Sprawdzane jest połączenie z internetem (Pokazuje się w zakładcę "Informacje")

-Od teraz Launcher nie potrzebuje internetu do uruchomienia gry (Wcześniej też nie potrzebował, ale wyskakiwały errory)

-Dodano możliwość zarządzania aktualizacjami Launcher'a

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...