Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai

-Vasto-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3x7o.jpg

Fabuła:

Sześcioro dzieci zawsze będących razem, przestaje się widywać kiedy ich koleżanka Menma ginie wpadając do rzeki. Dziesięć lat po tym zdarzeniu Jinta, który feralnego dnia pokłócił się z Menmą, zaczyna widywać ją na jawie. Nastolatek obiecuje spełnić życzenie dziewczyny i na nowo połączyć rozdzielonych przyjaciół. Tylko czy Anaru, Yukiatsu, Tsuruko i Poppo chcą mieć ze sobą coś wspólnego?

Źródło filmweb.pl

Obejrzeć można na:

http://www.animezone.pl/odcinki-online_ano-hi-mita-hana-no-namae-wo-bokutachi-wa-mada-shiranai

http://www.anime-shinden.info/11620-ano-hi-mita-hana-no-namae-wo-bokutachi-wa-mada-shiranai-online.html

Moja ocena:

Fabuła 8/10

Postacie 10/10

Kreska 10/10

Muzyka 9/10

Ogólnie moje 10/10 także gorąco polecam

Opening/Ending są świetne !

NJxbd4x.png

Opublikowano

Podpisz źródło streszczenia fabuły.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Bardzo przyjemne anime, dla mnie osobiście nie podobało się tak bardzo, aby wystawić najwyższą ocenę, więc odemnie zasługuje na 8+/10. Gorąco polecam na deszczowe dni, bardzo przyjemne do oglądania, czasami nudnawe, ale ostatecznie bardzo, bardzo fajne :) Końcówka piękna, co prawda nie wywołała u mnie jakichś większych emocji jak u niektórych, lecz wzruszyłem się c:

Opening świetny, nigdy nie przewijałem! :D

"Know Your Place"

Opublikowano

Bardzo przyjemne anime, dla mnie osobiście nie podobało się tak bardzo, aby wystawić najwyższą ocenę, więc odemnie zasługuje na 8+/10. Gorąco polecam na deszczowe dni, bardzo przyjemne do oglądania, czasami nudnawe, ale ostatecznie bardzo, bardzo fajne :) Końcówka piękna, co prawda nie wywołała u mnie jakichś większych emocji jak u niektórych, lecz wzruszyłem się c:

Opening świetny, nigdy nie przewijałem! :D

To jak ja opening leciał na każdym epie, ani razu nie przewijałem.

NJxbd4x.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Fabuła 8/10

Postacie 10/10

Kreska 10/10

Muzyka 9/10

Ogólnie 10/10

Bardzo przyjemne Anime :)

Opublikowano

Bardzo nie spodobało mi się to anime (pierwszy odcinek najlepszy). Strasznie głupie, bzdurne, z irytującymi i niemyślącymi postaciami. Nastawiłem się na daily life (coś w miarę realistycznego), a otrzymałem bezmyślną bajeczkę z jakimiś dziwnymi ludzikami, które ryczały jak na zawołanie (nienawidzę zbytnio płaczliwych postaci, gdyż bardzo mnie irytują).

Przykładowo zachowanie Anjou Naruko było tak idiotyczne, że ledwo dało się to oglądać. Ja mam dużą tolerancję na dziwne zachowania postaci, ale chwilami to już zbyt wiele (w takim anime oczywiście).

Zresztą wszystkie postacie w tej serii były poniżej przeciętnej.

3/10

Opublikowano

Bardzo nie spodobało mi się to anime (pierwszy odcinek najlepszy). Strasznie głupie, bzdurne, z irytującymi i niemyślącymi postaciami. Nastawiłem się na daily life (coś w miarę realistycznego), a otrzymałem bezmyślną bajeczkę z jakimiś dziwnymi ludzikami, które ryczały jak na zawołanie (nienawidzę zbytnio płaczliwych postaci, gdyż bardzo mnie irytują).

Przykładowo zachowanie Anjou Naruko było tak idiotyczne, że ledwo dało się to oglądać. Ja mam dużą tolerancję na dziwne zachowania postaci, ale chwilami to już zbyt wiele (w takim anime oczywiście).

Zresztą wszystkie postacie w tej serii były poniżej przeciętnej.

3/10

Widzę ktoś nie bardzo dorósł do tytuły i interpretacji no ale cóż o gustach się nie dyskutuje.

Wszystko co napisałeś mija się z prawdą i jest bzdurą według MNIE.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Widzę ktoś nie bardzo dorósł do tytuły i interpretacji no ale cóż o gustach się nie dyskutuje.

Vasto, ale nie każdy lubi dramaty, więc zaakceptuj jego ocene, miał prawo taką wystawić, ponieważ nie każde anime trafia w każde gusta.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Po prostu uważam postacie w tym anime za nierealistyczne i irytujące. Nie ma w tym żadnej bzdury. Przed oglądaniem byłem pozytywnie nastawiony, ale czym dalej tym było słabsze.

Hanasaku Iroha też ma częściowo podobne postacie ( płaczliwe, nierealistyczne, bezmyślne, irytujące, uparte) i niestety dla mnie to również gniot, który ledwo obejrzałem.

Vasto, ale nie każdy lubi dramaty, więc zaakceptuj jego ocene, miał prawo taką wystawić, ponieważ nie każde anime trafia w każde gusta.

Uwielbiam dramaty, ale muszą być przekonujące i z fajnymi bohaterami (nie ma znaczenia czy to daily life, fantasy czy horror). Bardzo nie lubię jak na siłę tworzony jest dramat i płaczliwe sceny (chociażby z Anjou Naruko i pod koniec), a postacie są zbyt uparte i nierozumne.

Zresztą tej loli (Honma Meiko) w ogóle nie było mi żal (podobnie jak Nagisy w Clannad), więc ta rozpacz bohaterów, nawet w małym stopniu do mnie nie przemawiała.

Faktycznie wzruszający to był dla mnie dramat w takich anime jak Air, Saikano, Basilisk. Te serie naprawdę potrafiły doprowadzić mnie do łez. Nawet w Kanon 2006 był jeden wątek (Makoto), którego zakończenie było bardzo smutne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...