Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jungla dla zaawansowanych

kdgziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otoz tak. Mam takie pytania. W jaki sposob dobierac junglera do teamu aby jak najlepiej sie to komponowalo. Na co zwracac uwage, jesli np jestem ostatnim pickiem to jakiego junglera mam wybrac aby wszystko ladnie smigało. Mam wszystkich junglerow prawie , a jungluje jakis rok . Nie zastaniawialem sie nad tym a chcialbym poznac tajniki tego wszystkiego. A 2 pytanie to takie. Od czego zalezy zaczynanie od jakiegos buffa? Ja zawsze zaczynam od tego, kiedy adc + supp mi pomagaja bo szybciej mi pomogą niz taki top smiteless . A wiec od czego zalezy, jak ulatwic sobie to, chce wiedziec. Pozdro .

Opublikowano

Jeżeli team jest tankly to możesz brać junglera który robi dmg, lub też odwrotnie jeżeli team papiery to ty wez tanka.

Jezeli chodzi o buffy to np. jak grasz taka sejuani której mana szybko schodzisz zaczynasz raczej z blue. A np. takim lee sinem który jest manaless możesz zacząć od reda

Opublikowano

Jak widzisz, że w teamie jest mfka.. orianna.. to bierz junglera z aoe ulti np. mumu to wtedy macie wygrane teamfighty. Kiedy na midzie jest talon.. na topie kha zix.. to bierz lee sina i wygrywajcie mecz przed 20 minutą. :>

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

@up

no, bo niby team potrzebuje 3 assasynow.

jak sie starasz dobierać do team compów to patrz czego brokuje (np. nie macie postaci AP, bierzesz elise/nie macie tanka to bierzesz maokaia, itp.)

co do pomagania to ja zawsze zaczynam od strony bot lane, no chyba że jestem pewien że przeciwnik zabierze mi drugiego buffa.

<>

Opublikowano

Jeśli postać dostaje większe korzyści z reda i jest manalessem/ma niskie manacosty to zaczynasz na redzie, w innym wypadku na blue.

Jeśli w teamie masz AD na topie i midzie to bierzesz elise czy jakąś sejuani do jungi by twój team miał choć trochę magic dmg.

Co do gankowania jeśli możesz gankować bota to rób to, jeżeli nie to zgój topa bo to chyba najłatwiejsze do zrobienia.

652601399840421198520.png

Opublikowano

@up

no, bo niby team potrzebuje 3 assasynow.

jak sie starasz dobierać do team compów to patrz czego brokuje (np. nie macie postaci AP, bierzesz elise/nie macie tanka to bierzesz maokaia, itp.)

co do pomagania to ja zawsze zaczynam od strony bot lane, no chyba że jestem pewien że przeciwnik zabierze mi drugiego buffa.

Widze, że dużo wiesz na temat tej gry. Jeśli w teamie masz kha zixa i talona to branie amumu do teamfightów które i tak przegracie ma duży sens. Z 3 asasynami grę wygrywa się do 30 min.

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...