Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Uridium - Co?,Gdzie?,Jak?

kondziotzo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie drodzy użytkownicy mpcforum.pl. Jako iż nie znalazłem takowego tematu postanowiłem własnymi siłami zrobić tutka o uridium. A więc zaczynamy.

Na czym to będzie polegać?

Będę wstawiał tutaj ile uridium zdobyłem na danej mapie przez 15 minut. Opiszę dokładnie, czym biłem, co biłem itp:)

Więc do dzieła.. Ciąglę będę aktualizował poniższą listę, jeśli podoba Wam się pomysł proszę moda o podczepienie.

Więc zaczynamy

Na jakim Eq bije?

Vega

1 iris, 4 flax

2 lf3, 2 lf2, 12 mp1

10 G3N7900

1 B01, 9 osłon Za 256 k kredek

Mapa

x2

lordakie + streunery + boxy [+/-] 400 uridium na 15 minut

Biłem z x1 + PLT 2026

Mapa

x3

mordony + boxy + lordakie + streunery + saimony + devolarium [+/-] 500 uridium na 15 minut

Biłem x1 + PLT 2026 + 15 eco 10 na każde devo.

Mapa

x8

StreuneR`y + boxy [+/-] 500 uridium na 15 minut

Biłem x1 + PLT 2026

Narazie tyle, ciągle będę aktualizował te listę, nie wyzywajcie mnie, że jestem noobem bo Wy zarobiliście na 15 minut 800 uridium na x2 ale to jak napisałem jest [+/-].. Wszystko zależy jak będziemy trafiali miniony oraz czy z boxów będzie urka leciała..

Piszcie w kom, ile Wy wyciągacie na jakich mapach i z jakim eq żeby początkujący wiedzieli gdzie mogą latać, by nie dorobić BP : )..

Opublikowano

To tak :

Zmien vege na leonka będzie o połowe szybciej na 1 gali

Przez 15 minut można zabić około 75 mordonów +/-

A więc w 15 minut można zarobić : 600 uri + boxy i inne alieny = 1500 uri +/-

Albo z golcem na 2 gali pobić dk

1 dk bijemy około 2-3 minut (to zależy też kto)

Przez 15 minut można zabić 7/8 dk (bez przerw/z przerwami 5/6).

7 DK - 900 URI +/-

5 DK - 700/600 URI

Więc są 2 sposoby na zarobienie uri

Bicie alienów albo zbieranie skrzynek na PvP lub na zwykłych mapach

Najlepiej nabija sie też urke na Interkach na 5-2 przy bazie (piraci)

1 interek - 20 uri

bije się go mniej niż minute (około 10-30 sekund).

Przez 15 minut można ubić 30+ interków = 600 + uri

Na piratach w ciągu godziny lub mniej można nabić 10k uri (nie w grupie).

Albo zbierać palke na 5-3, składać wrota i je przechodzić. Za zete dostaje się 50k uri a tyle uri to nie jest mało.

2 Zety = 100k i za tyle można kupić formacje romb/serce i lecieć na x-7/x-6 na dk i stać w miejscu z nimi a urka sama leci :)

Opublikowano

Dużej krychy nie ubiją z takim kontem jak np. wyżej jest napisane ... Nie ma szans, choćby nie wiadomo jak kręcili to nie ubiją. Co do zamiany vegi na leonka, nie polecam, lepiej zostać przy vedze.

Opublikowano

JAK TO TAKA VEGA NIE UBIJA DK?!

JA ZROBILEM ZETE NA GOLCU (DESING NA 5% ATAKU Z HANDLU) 2 IRYSY , 6 FLAXOW , 12 LF2 NA STATKU + 3 LF3 NA STATKU , W DRONACH 3 OSLONKI ZA URKE , 4 ZA 256K KREDEK I RESZTA MP1 (TE DZIALKA ZA KREDKI) + BILEM Z X1 DO 6 FALI , A POTEM Z X2 NA ZŁOTKU + RAKIETKI TE ZA KREDKI NAJLEPSZE + POZDRO 600 WSZYSTKO SIE DA W DARKORBIT , (ZETE ROBILEM 10 GODZIN) Z BRATEM NA ZMIANY , ANI RAZU NIE PADLEM :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

rozumiem, że grasz w darkorbit mniej niż rok :).. Kryche można ubić nawet pchełką z 1 mp1 jak sie dobrze kręci. Ale po co 10 minut kręcić ? W tym czasie można z 20 małych krysiek ubić.. No nie lepiej tak?

Opublikowano

Może i lepiej, ale to nie zmienia faktu, że dk można ubić praktycznie z każdym wyposażeniem :) Co do tematu.. Przydałoby się coś takiego tylko z lepszym wyposażeniem (co najmniej stara FE)

Lubie grać a Ty?

XJ9PcNh.jpg

Opublikowano

ja na swoim starym koncie kupilem raz fenka i ubiłem 3 macki pod rząd cięzko bez lf3 bo sie mało bije ale jest to wykonalne ale zajmuje dużo czasu

Opublikowano

Zainwestuj w irisy (min. 3/4) żeby było gdzie BO2 powsadzać. Tak to w statek wsadź same napędy żebyś mógł bić statek z odległości i przy tym nie tracić zbyt dużo hp

Opublikowano

Ja sobie z tym radze wkładając 7osłon na 3 napędy ;) I daje rade kręcić dk bez większych strat, z 20 k hp tracę na ubicie dk

Proszę moderatora o przeniesienie do kosza, założe nowy temat bez zbędnych dyskusji z lepszym wypo i aktualizacje z zdobywaniem urki z poszczególnych alienów. Ponadto zrobię mini poradnik jak zacząć, co kupować na początek itp ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja sobie z tym radze wkładając 7osłon na 3 napędy ;) I daje rade kręcić dk bez większych strat, z 20 k hp tracę na ubicie dk

Proszę moderatora o przeniesienie do kosza, założe nowy temat bez zbędnych dyskusji z lepszym wypo i aktualizacje z zdobywaniem urki z poszczególnych alienów. Ponadto zrobię mini poradnik jak zacząć, co kupować na początek itp ;)

Dobry pomysł , mimo to ten temat też nie należy do najgorszych :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przyda się początkującym, kryśkę można ubić prawie każdym statkiem...Irysy jak najbardziej przydatne.

05217823813850418630.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...