Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Crusader Kings 2 - multiplayer

lethian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Otóż, chciałem zagrać multiplayer ck2 LAN, lecz niestety podczas skanowania nie wykrywa osoby hostującej. Oczywiście wersje gry na obu komputerach są takie same, DLC takie same oraz checksum taki sam. Co ciekawe, gdy checksum jest różny, wykrywa hosta, ale aby zagrać razem, wymagany jest właśnie identyczny, inaczej nie działa.

Szukałem w necie rozwiązań i nie widziałem podobnej sytuacji, tylko ludzie mieli inny checksum, z tym łatwo sobie poradzić, wystarczy kilka razy zrestartować grę i jest dobry.

Miał ktoś taki problem? Wie ktoś jak to rozwiązać? Bardzo mi zależy i z góry dziękuje za rozwiązanie.

PS

Wiem, że pisze tu o multi, ale w innych działach raczej też nie pasowało. Z góry przepraszam za kłopoty.

Opublikowano

Spróbuj uruchomić ze zgodnością Windows 98/XP i sprawdźcie czy osoba hostująca nie ma zablokowanych bodajże "portów". ;)

Opublikowano

Uruchomienie ze zgodnością nic nie dało. Jeszcze przestały mi działać DLC i muszę reinstalować ck2. A porty sprawdziłem oboje mamy zablokowane. Pewnie muszę odblokować je, tylko w jaki sposób?

Opublikowano

Zauważyłem, że świeży temat. Nie chcę tworzyć nowego. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć, jak mam grać przez hamachi/LAN z kolegami?

Opublikowano

Po pierwsze wszyscy musicie mieć oczywiście tą samą wersje gry, takie same DLC. Potem musicie być w jednej sieci hamachi. Następnie musicie mieć taki sam checksum w lewym dolnym rogu menu głównego (to w nawiasie). Następnie ktoś musi założyć grę a inni wejść w grę lokalną LAN i kliknąć skanuj. Tutaj powinno znaleźć grę hosta.

Wracając do mojego problemu. Nie sądzę, że jest to wina hostów, gdyż w inne gry przez LAN mogę grać i nie ma żadnych problemów. Problem musi leżeć gdzieś indziej.

• 9 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...