Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Poradnik

Frulo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatni zająłem się tworzeniem obrazków w Gimpie.

Używałem do tego jednego poradnika z YouTuba (http://www.youtube.com/watch?v=Im3EVg8JKjA)

i robiłem zgodnie z tym poradnikiem jednak obrazki wychodziły mi bardzo średnio w porównaniu

do oryginału. Więc postanowiłem przerzucić się na PhotoShop'a z myślą o tym że może lepiej będą wyglądać. Jednak nie mam pojęcia jak cokolwiek się robi w photoshopie.

I tu pojawia się pytanie czy może ktoś mi podesłać poradnik jak tworzyć coś w stylu hmmm..

no nie wiem jak to nazwać może arta.

Z góry dziękuję

Pozdrawiam.

Oryginał:

e96cee9de2.png

(przepraszam że taki mały)

Mój:

b89a3dbd6c.png

(ten z kolei za duży :D:D)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy Ty rysujesz myszką?

Niestety tak

Bez obrazy, ale myślę, że to nie wina programu tylko twoich umiejętności :P Jedyne poradniki, jakie można Ci przedstawić i zaproponować, to podstawy rysowania zarówno tego tradycyjnego, jak i dp.

Tak wiem nie mam talentu do rysowania ale jak napisałeś właśnie chodzi mi o takie podstawy.

Opublikowano

Nie bierz się za to bez tabletu i rysika, bo to bez sensu. I odkiedy to maluje się twardym brushem bez blurowania tego później? Takie malowanie jest bez sensu. Jak chcesz podstawy, to bierz się za malowanie różnych albo pejsaży albo martwych przedmiotów, pokroju jabłka, pomarańczki, łyżki. Ustaw sobie scenę przed monitorem i maluj w photoshopie ile możesz. Staraj się używać wielu warstw i miękich pędzli.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...