Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wymiana części w komputerze

MaciorekMKS

Pytanie

Opublikowano

Witam,chciałbym wymienić sobie części w komputerze i chciałbym się spytać czy na tych częściach pójdą mi te nowsze gierki np BF4 czy assasin. Niżej prezentuje części które zamierzam kupić.

Płyta główna- ASRock Z77 Pro3

Procesor - Intel Core i5 3470 3,2 GHz

Ramy - 6GB (tutaj tylko dokupuje 2gb)

Karta Graficzna - ATI Radeon HD 4800 Series

Proszę o konkretną odpowiedź.

Pozdrawiam

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Komputer ogólnie składałem sam dla mojego brata i teraz chciałby tylko części wymienić i pograć w jakieś nowsze gierki.Aktualnie posiadam takie rzeczy.

Intel Pentium CPU 2.80 GHz

Ram 4GB

Grafika ATI Radeon HD 4800 Series (Ta karta zostaje bo nie ma pieniędzy na lepszą a myślę że bardziej się oplaca kupić procesor bo ejst chu**** :))

Windows 7 64 bit

Płyta GIGABYTE FSB 1600 (Nie wiem czy to jest dobrze napisane bo brat pisał)

Opublikowano

Powinno na najniżysz pójść.. Ale pamiętaj że jak kupujesz ramy muszą mieć taką samą częstotliowść odświeżania co te które masz teraz.. Czyli np masz 1333Mhz to musisz dokupić ramy z taką samą częstotliowścia ponieważ jak kupisz np z 800Mhz to spowolni Ci te ramy z 1333Mhz a jak kupisz z większą częstoliwościa np 1600MHZ to zwolni Ci ten 1600 do 1333Mhz i również musisz pamiętać o tym jakie odświeżanie ma płyta główna. Ramy dokupuj też pod płytę bo jest tak samo, jak jest za mało to zwolni Ci płytę, a jak za dużo to ramy.

Opublikowano

OCZ... Polecam aerocool, albo bequiet

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...