-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
krystianx8
krystianx8
Witam.
Od kilku dni mam problem z komputerem (Windows xp sp3), zaczęło się od tego że chciałem zainstalowac sobię jakąś gre niby wszystko jest ok ale nagle wyskoczyło okienko wyślij/nie wysyłaj próbowałem jeszcze kilka razy i nic (instalacje innych programów kończyły się tak samo wyślij/nie wysyłaj) poszperałem troche po internecie i dowiedziałem się tyle że musze zrobic aktualizacje (pasowało mi to ponieważ aktualizacje automatyczne miałem wyłączone) więc ok wchodzę na strone aby ręcznie zaktualizowac (panel sterowania --> aktualizacje gdzieś tam jest link) na początku wszystko jest ok ale po chwili (1-2min) komputer zaczyna się zawieszac, strasznie wolno idzię, odpaliłem Menadżera zadań windows żeby wyłączyc firefoxa (który zawiesił się razem z kompem) i wtedy zobaczyłem dlaczego tak komputer zwolnił, proces svchost.exe pobierał 99% CPU postanowiłem go wyłączyc i zobaczyc co się stanie, po wyłączeni nie miałem żadnych dźwięków na komputerze (filmiki na yt nie działały, jak włączałem muzyke to wyskakiwał bład ("Nieprawidłowy sterownik DirectSound. Zainstaluj odpowiednie sterowniki lub wybierz inne urządzenie w konfiguracji. Kod błędu: 88780078"). Teraz nawet jak nie mam włączonych aktualizacji svchost itak ciągnie 99% CPU (próbowałem zostawic komputer z włączonymi aktualizacjami i svchost'em ale po 2 godzinach komputer nadal szuka aktualizacji a svchost nadal ciagnie 99% cpu
postanowiłem poszukac odpowiedzi w internecie i znalazłem na kilku forach jakiś program który zainstaluje mi aktualizacje tak samo jak ta stronka, ok pobrałem chcem zainstalowac ale nie moge bo wyskakuje wyślij/nie wysyłaj.
Nie mam już pomysłu, na komputerze utworzyło mi się takie błędne koło z którego nie widzę wyjścia...
[instalator niedziała-->potrzebne aktualizacje (wyszukuje w nieskończonośc) --> program do aktualizacji trzeba zainstalowac --> instalator nie działa]
Niewiem co mam teraz zrobic, proszę o jak najszybszą pomoc i "dokładne" wytłumaczenie co mam zrobic bo jestem "zielony" w tych sprawach.
ps.Nie chciałbym robic narazie formatu kompa. Jeśli podałem za mało informacji to proszę pisac.
Z góry dziękuje za pomoc.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.