Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] SkyBlock - Jak tu zarobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na wstępie chciałbym oznajmić że ten serwer SkyBlock (na którym gram) ma inną ekonomię niż wszystkie inne, dlatego na początek dam wam listę Cen Skupu:

Strzała, Oko Pająka, - 0,01$

Proch strzelniczy, Kość, Rotten flesh, String, Drewno, Stone - 0,02$

Skóra, Zboże - 0,20$

Trzcina, Melon - 0,10$

A teraz podam przykładowo cenę diamenta i żelaza (Sklep! Nie skup!)

Diament - 700$

Żelazo - 100$

W przyszłości będzie można sprzedawać żelazo, obsidian, marchewki, ziemniaki, kaktusy, grzyby, etc.

I teraz moje pytanie brzmi, jak najlepiej zarobić?

1. Mam już mob grinder, myślałem aby zrobić dużo Mob Grinder, postawić Chunk Loader (Google -> Vanilla Chunk Loader) aby Mobki same się dedały, a itemki do skrzynki, lecz na to potrzebuję ok. 15 Szt. żelaza, bo by było dużym wydatkiem...

2. Myślę także nad Farmą żelaza (Nie spawner!) lecz nie wiem jak ją wykonać... Odpada.. nie mam jak Villagera zdobyć ;(

3. Mam także Farmę trzciny, zboża, melonów. Melonów jest dużo, mam też możliwość postawienia dużej farmy melonów lub zboża (Mączka kostna z Mobów)

4. Automatyczna Farma kaktusów z Chunk Loaderem aby chodziła cały czas. (Na 1 chunku od "bedrocka" pod niebo ;p)

Co mi polecicie? ;)

Pozdrawiam!

Opublikowano

Nie wiem jak tam jest, ale w większości SkyBlocków najlepiej się na trzcinie zarabia, robi się farmę nawet 100x100, po 20 minutach masz całe skrzynie trzciny.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

@up Fakt, tylko że np. Farma Melonów byłaby chyba w tym wypadku bardziej wydajniejsza niż Trzciny ponieważ moim zdaniem Melony rosną szybciej od trzciny / mają większy drop

Opublikowano

Wiec tak, ja mam serwer skyblock od roku ;)

diamenty tylko poprzez krafting, wszystkie rzeczy które mozna zarobic z fermy to jak najtaniej.

Spawnery drogie i itemshop duzy wybór.

Jak chcesz pomoge co nie co.

SkyBlock

s1.game-craft.pl

s2.game-craft.pl

I wiele wiecej!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...