Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] ID przedmiotów.

Endriex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest taka sprawa ponieważ ściągnąłem sobie modyfikacje na serwer i wgrałem plugin world edit.

Otóż okazało się że po wpisaniu nowego ID (np w /repl albo //set) plugin wogóle nie reaguje na nowe bloki.

Czy jest jakaś możliwość żeby można było dodać to ID bloku do pluginu i go uwzględnić? (tzn że bedzie już działał po wpisaniu komend z world edit).

Opublikowano

Jest prosty sposób, pobrać WorldEdit na aktualną wersję :D Ewentualnie samemu zaktualizować, ale w tym trochę roboty, bo nie da się od tak dodać nowych ID.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Jest prosty sposób, pobrać WorldEdit na aktualną wersję :D Ewentualnie samemu zaktualizować, ale w tym trochę roboty, bo nie da się od tak dodać nowych ID.

Ale chodzi o to że to są bloki z modyfikacji :unsure:

więc zostaje mi to drugie co mówiłeś. Umiesz coś takiego robić?

Opublikowano

a próbowałeś f3+h? to pokazuje id ;D

Jeśli chcesz abym ocenił Twój serwer napisz do mnie na PW!

Mogę pomóc w tworzeniu ŁADNEJ prezentacji Twojego serwera. PW :)

Jeśli masz jakiś problem napisz do mnie, postaram się Ci pomóc.

Wesołych Świąt ! ;3

Opublikowano

a próbowałeś f3+h? to pokazuje id ;D

ym. U mnie nic to nie daje niewiem o co ci chodzi.

Opublikowano

Update wszystko do jednej wersij, albo pobierz inną paczke z worldeditem : -)

Ale chodzi o to że to są bloki z modyfikacji :unsure:

[...]

Opublikowano

Jeśli to są numery wyższe niż największa wartość z "czystego" Minecrafta to Ci samo z siebie nie zadziała, postępuj według tego co SebaTriv Ci podał.

Skoro milczenie jest złotem, a mowa srebrem... to chyba właśnie wzbogaciłem się o jedną sztabkę!

Opublikowano

Jeśli to są numery wyższe niż największa wartość z "czystego" Minecrafta to Ci samo z siebie nie zadziała, postępuj według tego co SebaTriv Ci podał.

tylko jak to coś zainstalować?

bo mam jakiś "world edit master" ale nie wiem czy to to i myślałem żeby to włożyć do pluginów bo tak mi sie to skojarzyło ale nie działa :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...