Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Akali vS Kassadin

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bryy

Mam dość ciągłego przegrywania rankedów ( b. często przez mój team ) i chciałbym kupić mocnego midera. Zastanawiam się nad akali i kassadinem, kto się lepiej sprawuje na midzie ? Ostatnio grałem przeciwko akali, luxanną i dostałem ostry wpie*dol. Kassadin często banowany, ale ludzie z silvera i tak nim rzadko grają nawet jak nie ma bana. Więc kogo wybrać :-)

Opublikowano

jak dla mnie to kassa jest latwiejszy, ma bardzo mocny dmg w mid - late, mocny silence slow i do tego jest mobilny a dzieki w mana mu sie nie konczy, chyba ze spamimy R :P

Opublikowano

Kup akali, op dmg, jest mobilna, niewidka na W, jedynie jest problem gdy przeciwnik kupi pink warda albo oracla, ale oprócz tego łatwo się nią farmi, możesz iść topa albo mida. Nie jest banowana tak jak kassadin.

Opublikowano

Obie postacie są dobre dopiero od 6 lvl'a.
Akali ma 3x doskok / Kassadin "flash" co ok.6 sekund. Obie łatwo harrasują i carrują grę. Jeśli nie lubisz many to bierz Akali, ale nie zapomnij że Kassadin z W zwraca sobie 10 many z każdym hitem ;)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Dokładnie obie postacie wymiatają powyżej 6 lvla,

akali:

-harass z q

-łatwa farma z e

-survi pod w

-energia zamiast many

-mobilna

kassadin:

-slow, silence

-wyj*bane ulti

-mobilny

Z tych dwóch wybrałbym chyba Akali, ponieważ Kassadin jest częściej banowany, słaby w walce w zwarciu. Akali co prawda wymaga wprawy, ale kiedy ją ogarniemy to *cud, miód i orzeszki*

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...