Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dołącz się do Tematu - Narty, czy można uciec z wyciągu....

cody3223

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dołącz się do Tematu:

Chodzi mi o wyciągi narciarskie.... co by się stało gdybyś został na wyciągu narciarskim... a tu nagle tydzień przerwy?

Moje pytanie jest takie: Czy dało by się po linie (w rękawiczkach) uciec do słupa podtrzymującego linę i zejść po drabinie?

Dołącz się do tematu, odpowiadaj i pytaj, Temat Krzesełek Wyprzęganych i "Tramwajów Linowych" jest skończony bo jedno ma garaż albo stacjonuje na terminalach, a drugie na budynkach terminalach.

I od razu - pomińmy temat "puchu śnieżnego pod wyciągiem" i nisko zawieszonego wyciągu :)

7307231.6.jpg?l=1261106966000

http://www.filmweb.pl/film/Frozen-2010-505608

Opublikowano

Ja prawdopodobnie bym skoczył ponieważ jeżeli by było dość dużo śniegu jest szansa że tylko sobie coś złamie tylko oczywiście nie skakał bym z nogami w dół tylko np bokiem lub coś w ten deseń :D.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

Gdyby był lód, lub kamienie tak jak w alpach - nie ma szans

PS: ewentualnie z zgiętymi :) wolę nie mieć nóg niż np. ręki albo biodra albo kręgosłupa :)

Opublikowano

Myślę że z czymś porządnym i drucianym można było by uciec ale jest ogromne ryzyko śmiertelnego wypadku poza tym musiał byś mieć bardzo silne ręce i byc okropnie wytrzymałym co do tygodnia przerwy tooo wątpię abyś przeżył samą noc w zwykłym stroju narciarskim bez picia jedzenia... strach przed śmiercią by był tak silny że nie był byś wtedy w stanie myśleć w normalny sposób. Miał byś tylko jedno w głowie "Uciec stąd" w najbardziej możliwy sposób... te 2-3 dni może byś w miarę dał radę wyczekać później nie zdawał byś sobie sprawy co się na prawdę dzieje, uderzyła by panika i strach :)

Opublikowano

znając moje szczęscie to jak gdybym zaczął iść po linie tego wyciągu, to ten by ruszył i upitfał mi ręce wskutek czego spadłbym i złamały by mi sięobie nogi, przez co nie mógłbym się ruszyć i bym umarł z głodu.

Opublikowano

Acha, bo nikt z "zewnątrz" nie zainteresuje się tymi, co znajdują się na wyciągu?

Pewnie ktoś by się zainteresował ale Twoje pytanie było "...Moje pytanie jest takie: Czy dało by się po linie (w rękawiczkach) uciec do słupa podtrzymującego linę i zejść po drabinie?..."

Opublikowano

hmmm... a miałem nadzieję z liny po rolkach a potem po "platformie" aż do samego słupa z drabiną :)
A da się inaczej uciec, np zrobić linę z kurtek?

W filmie krzesełko zaczyna się urywać... co jest mało możliwe (przynajmniej przy wyprzęganym :))
Po obejrzeniu tego filmu nie będziesz się bał wyciągów krzesełkowych:

Opublikowano

Jeśli śnieg by był duży to bym pewnie skoczył. Takie decyzje trzeba szybko podejmować, bo zazwyczaj na nartach nosi się tylko telefon i jakąś czekoladę (chodzi mi o wychłodzenie organizmu). Próbowałbym najpierw zadzwonić po pomoc. Potem skoczyć, jeśli wysokość jest nieduża i warstwa śniegu dość duża. W ostateczności bym zrobił jak autor tematu; Tyle że jeszcze dodałbym do wzmocnienia jakiś pasek, bo nie wiadomo czy by się rękawiczki nie zdarły. Lub też zamiast zjeżdżać; Użyć jakieś techniki chodzenia po linach (widziałem takie na discovery channel).

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Mieszkam w Zawoi, 500m od mojego domu jest wyciąg krzesełkowy Mosorny Groń i uwierz mi, że gdybyś zobaczył na dół z początkowej bądź końcowej fazy wyciągu szczególnie 1-2 oraz 11-12 słup to nie ma nikt jaj aby skoczyć ...

Opublikowano

ja bym raczej próbował zejść po linie, w końcu co 10m jest słup napędzający ;)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

A nie prościej by było po pomoc zadzwonić? Bierzesz telefon naładowany do pełna na stok. Chowasz go gdzie pod kombinezonem, żeby nie zamarzł i masz.

A co do tematu to wątpie byś pzrzeszedł po linie ale pewnie da rade :)

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...