Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy to zablokuje boty?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, W celu zablokowania botów, Pobrałem najnowszy gravy 1.6.4 Tam jest kilka tysiecy IP. Wkleilem te ip do zabanowanych. I teraz 2 pytania:

- Czy normalni gracze beda mogli wchodzic? Nie bedzie ich nic blokowało?

- Czy to zablokuje Boty?

Chodzi mi o to czy jakiś gracz może mieć to samo ip co bot? Bo wlasnie zbanowalem 22 tysiecy IP Botów. I nie chce takiej sytuacji ze połowa graczy nie wejdzie na serwer bo bana będą mieć.

Opublikowano

Nie to nie zablokuje botów bo gravy łączy się poprzez serwery proxy więc nawet zbanowanie ip nic nie da tak jest taka możliwość że kliku graczy nie będzie mogło wejść bo mają zbanowane ip polecam użyć pluginu lub skryptu który blokuje wchodzenie wchodzeniu więcej niż 4 osoby jednocześnie.

Opublikowano

Tylko że ten skrypt że może wejść np 10 osob na 30 sec nie działa wogóle...

On działa na zasadzie że wpuszcza daną ilość graczy w jeżeli jest przekroczona w danym okresie czasu blokuje to i przez kolejne 15 sekund nikt nie może wbijać.

Opublikowano

No właśnie że nie działa.. Tak Trudno to zrozumieć? Kilka skryptów instalowałem i to gów** daję.

To mogłeś tak napisać wcześnie nie robiąc zbędnego spamu mi tam wszystko działa zainstaluj plugin antijoinbot

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...