Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Dobre postacie nie używane w silverze

Grande

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się spytać jakie są dobre postacie którymi mało osób gra. Chodzi mi głównie o jungle i mid.

Do jungli na razie mam zamiar kupić skarnera ponieważ ma fajne ganki. Jakieś propozycje? Nie wyskakujcie mi z soraką w jungli ani poppy.

graphic.png

Opublikowano

Na mida Syndra oraz Cassiopeia. Prawie w ogóle nie pickowane na silverze, a potrafią wygrać gre.

Co do jungli to Nautilius, świetny jungler, dobre ganki, a nikt nim nie gra :).

279981407253602336505.png
Opublikowano

sejuani swietny jungler, a jak bylem na silverze to nie byla czesto pickowana.

snikersproject1.png
Opublikowano

Mysle ze na midzie syndra jest rzadko pickowana :) na wyzszych dywizjach widac ja czesciej ale na poziomie silver jej nie ma. Jest troche trudna do ogarniecia ale jak juz ogarniesz to op

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

jungla nasus shyvanka fiora oraz wukong dobre postacie do pushowania przy gankach i łatwo zdobywa się kille/wspomaga linie

Na mida polecam Kennen Swaina i Galio nawet jak ktoś was skontruje to w teamfightach robicie swoje i można łatwo wygrać grę rankingową

T2xlajE0X19fZXVuZV9fXzI0NV9fX05VTExfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzlfX19ub25lX19fMjExOUZGX19fc29sbw==.png

Opublikowano

Twisted Fate

* harass

* stun

* aoe+slow ii

* świetne odzyskiwanie many W

* ult teleport na duży zasięg w dowolne miejsce w danym obrębie

W brązie i silverze kluczem do zwycięstwa jest pomaganie innym liniom a tf jest do tego idealny . Na swojej linii też całkiem nieźle sobie radzi. Wystarczy Q w przeciwnika i niebieska karta w minionki i tak w nieskończoność.Wpada jungler stun i kill dla nas. Proste i logiczne. :)

Opublikowano

jak się nie gra postaciami to raczej nie są za dobre. Obczaj sobie tier listy.

Najlepsze postacie na MID wg tier list (Tier1) : Ahri, Kassadin, Orianna, Tf, Zed, Lux, Fizz, Lissandra, Kha, Diana, Syndra, Ryze

Wiec w silverze jedyna postać dobra na mida która nie jest często pickowana to LISSANDRA

Najlepsze postacie na Jungle wg tier list (Tier 1): J4, Lee sin, Elise, Vi, Udyr, Evelynn, Nocturn, Zed, Aatrox

Wiec ciężko powiedzieć która z nich jest rzadko używana w silver: Moim zdaniem to EVELYNN, gdyż wszystkie pozostałe spotykam często

(jej niewidzialność jest wyśmienita do omijania zwykłych wardów, więc wystarczy spojrzeć przy rozpoczęciu gry jakie wardy kupili przeciwnicy i gankować miejsca w których nie ma pinków.. często przeciwny support nie kupuje pink wardów w silverze więc można łatwo gankować bot line, co dla pozostałych junglerów sprawia problem)

Oczywiście jest masa mid-erów i junglerów rzadko spotykanych ale czy są one dobre.. to zależy już od gracza nie od postaci :)

2ex0sgm.jpg
Opublikowano

Viktor jest bardzo rzadko pickowany, a w dobrych rękach potrafi zdziałać naprawdę dużo.

“Live your life, no matter what that life is.” - Corey Taylor

Opublikowano

Jungle Sesjuani

Mid - Cassiopieya / Ziggs / Akali

Akali może być trochę cześciej używana ,ale uwierz

Ja tym się wybijałem na West z bronzu :-)

TheLanser_eune_115_0_logo.png

W tym sezonie mam zamiar mieć Platyna V minimum :-)

Na West Silver V ,ale jak ktoś grał to wie ,że na nordicu

,, zawyżone elo ''

Opublikowano

Ja polecam fiddlesticksa na mida jak i na jungle.

-W - hill i harras,

-Q - fear, wymaxowany to az 3 sek.,

-E dosc dobre do harrasu i farmy,

-Aoe ult-op na tf'y,

Jedyny minus jaki widze to ciezka farma, poniewaz E ma dosc duzy cd i nie warto to maxowac.

Jbc.moja wypowiedz to nie wypowiedz profesjonalisty wiec nie oczekujcie zbyt duzo ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...