Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Polaczenie przewodowe z internetem

Kicknijmnie

Pytanie

Opublikowano

Postanowilem podpisac umowe z orange. Dostalem dzis modem, lecz wszedzie pisze ze internet jest podlaczony, a tak nie jest. Nawet z wifi nie moge sie polaczyc (przez telefon). Moj komp to staruszek dlatego chyba polaczenie bezprzewodowe jest niemozliwe (albo i mozliwe). Sterowniki do karty sieciowej sa zainstalowane.

Moze to ma cos wspolnego z tym ze na naklejce moj modem to SAGEM_DECB,a gdy probuje laczyc przez wifi w fonie SAGEM_788A?

9YbAX2Z.png

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zarejestrowałeś się na stronie orange ? też tak miałem mam neta 10mb z orange ale mi śmiga bez problemów po kupieniu usb wi-fi automatycznie Cię połączy wystarczy włożyć płytę i wszystko powinno działać, też tak miałem gdy chciałem podłączyć przez kabel.

Opublikowano

Na pewno wszystko podłączyłeś i skonfigurowałeś?

Kabel z netem od gniazdka do modemu a potem z modemu do komputera?

Robiłeś wszystko przez płytę czy jak?

Najlepiej sprawdź jeszcze z innym komputerem. Albo sprawdź czy idą pakiety odpal cmd wpisz " ping nazwa_strony" i kliknij enter.

I zaloguj się do panelu routera przez wpisanie w przeglądarce " 192.168.1.1" może być inny adres najlepiej sprawdź pod routerem powinna być naklejka.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...