Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wolne ładowanie

MaminSynek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heeeej! Mam problem z ładowaniem, otóż gdy wybierzemy już wszyscy postać jak każdy kto gra w Lola wie, że pojawia się ekran ładowania. I tu pojawia się problem, moje 30/2 nie daje sobie rady z załadowaniem mapy w czasie krótszym niż 4 minuty. Słyszałem, że ram się liczy, ale 2 GB powinno wystarczyć do ładowania się mapy w 30 sec, bo kiedyś w takim czasie mapa mi się ładowała. Procesor 4 rdzenie x3.20 GHz. Chodzi o Intel Xeon 3.20x4. Myślę, że procesor dupy nie urywa, ale do gry w lol'a wystarczy. Proszę o pomoc. Wytrwali będą nagrodzeni.

graphic.png

Opublikowano

Powiedz mi ile masz fps'ów podczas gry oraz jaką masz kartę graficzną.

Odpal lol'a przez game booster'a,wyczyść kompa ccleanerem.

Opublikowano

FPS to 50-90 fps

GRafika to : GeForce 9400 GT Też dupy nie urywa, ale ogólnie PC ma 5 lat.

Game Booster to największy syf jaki miałem na PC, a CCleanerem zaraz przelecę PC :D

graphic.png

Opublikowano

Powiedz mi ile masz fps'ów podczas gry oraz jaką masz kartę graficzną.

Odpal lol'a przez game booster'a,wyczyść kompa ccleanerem.

2 GB w 30 s? No nie wiem.. ja w 30 s się ładuje mając 4 GB ;p

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Ram raczej się wg. nie liczy,min. żebyś miał 2gb,musisz mieć zasyfiony dysk,spróbuj jeszcze naprawić pliki instalacyjne w launcherze lol'a.

Opublikowano

W przypadku kiedy bardzo dużo plików jest pofragmentowanych defragmentacja może znacząco zwiększyć wydajność, pamiętaj o wyłączeniu zbędnych programów przed grą, poza tym chciałem zaznaczyć, ze karta graficzna ma olbrzymią wartość choćby przy prędkości ładowania samej gry. Oprócz tego radzę przeskanować pliki dobrym skanerem antywirusowym jak np. Malwarebytes Anti-Malware, ponieważ jest szansa, że posiadasz malware (złośliwe oprogramowanie) które może znacząco obniżyć wydajność.

“Live your life, no matter what that life is.” - Corey Taylor

Opublikowano

Najwieksze znaczenie ma tu dysk twardy.

Zrobilem testy ladowania gry:

- przy obciazonym procesorze 100%

- przy obciazonej pamieci RAM 100%

- przy obciazonym dysku twardym 100%

Dysk 500gb, ram 4gb, procek 2x3.0.

Przy 0 obciazeniu gra laduje sie w 20 sekund.

Wyniki pokazaly ze najwolniej sie laduje przy obciazonym dysku twardym. Gra ladowala sie az 9 min!!!

Nie masz czasem syfu na dysku?

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...