Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile ?

iZiggy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ile musiałbym mieć kasy, żeby złożyć komputer na którym działałby np. BF4 na wysokich / średnich bez lagów ( tak z 60 fps + ) ?

Opublikowano

na średnie może nawet wysokie by dało rade wystarczy core i3 z gtx650 ti boost więc jakieś 1850-1900zł sam ostatnio kumplowi taki składałem i chodzi wszystko mu :)

Opublikowano

na średnie może nawet wysokie by dało rade wystarczy core i3 z gtx650 ti boost więc jakieś 1850-1900zł sam ostatnio kumplowi taki składałem i chodzi wszystko mu :)

i3 to na niskie/średnie.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

tak a potem cie mama obudziła.. jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. składałem dla kumpla takiego kompa i grał na becie na średnich.

więc na oficialnej wersji pójdzie na srednich/wysokich

Opublikowano

tak a potem cie mama obudziła.. jak nie wiesz to się nie wypowiadaj. składałem dla kumpla takiego kompa i grał na becie na średnich.

A jaki to dokładnie procesor?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

W zwykłym HD i przy 40 klatkach, tia?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na stałe 60 na ultra w multi 770 czy 280x może nie starczyć, a ciężko je upchać w 2,5k. Do BF3 starczy, z czwórką będzie problem.

Zestaw za 3k to takie bezpieczne minimum.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na stałe 60 na ultra w multi 770 czy 280x może nie starczyć, a ciężko je upchać w 2,5k. Do BF3 starczy, z czwórką będzie problem.

Zestaw za 3k to takie bezpieczne minimum.

Nie przesadzaj na gtx 770 i Radeon r9 280x spokojnie ultra.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/23ipf5/ 

taki powinien byc dobry to jest z chlodzeniem calosc wynosi jakies 3150zl ale jest r9 280x msi gaming co dziwne bo jest prawie najtansza :D i jest jeszcze i5 4430 na najnowszy socket haswell ,8 gb ram, zasilacz 550 +80w powinien wystarczyc ,dobra obudowa, 1 tb dysku twardego chlodzenie box'owe powinno wystarczyc jak chcesz to możesz zamiast jego dołożyć do zasilacz bedzie silentiumpc 600w modularny ( to jest komputer na "zapas" ) bf 4 potrzebuje 4 jajowego procka żeby ruszyl na ultra i naprawde dobrej grafiki ty taka w tym zestawie masz :) .

Opublikowano
http://www.morele.net/inventory/info/23ipf5/ 

taki powinien starczyc to jest z chlodzeniem calosc wynosi jakies 3150zl ale jest r9 280x msi gaming co dziwne bo jest prawie najtansza :D i jest jeszcze i5 4430 na najnowszy socket haswell ,8 gb ram, zasilacz 550 +80w powinien wystarczyc ,dobra obudowa, 1 tb dysku twardego chlodzenie box'owe powinno wystarczyc jak chcesz to możesz zamiast jego dolorzyc do zasilacz bedzie silentiumpc 600w modularny

Ale to do ultra.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ekhem...

ja gram na HD 7850 z OC na high w 60fps na 1280x1024 , a na FHD miałem stałe 40fps -.-

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...