Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

1.7.2 (lagi)

xNini

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od pewnego czasu mam problem z minecraftem. Jak w temacie. Na 1.6.2, mialem lagi ale lekkie. Kiedy właczyłem 1.7.2 okazalo sie, ze mam na tej wersji straszne lagi. W piątek startuje serwer, na ktorym chcialbym pograc z kolegami ale nie moge, bo wkońcu jest na 1.7.2 confused_prosty.gif Prosze o pomoc smile_prosty.gif

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5600+

1,75GB RAM
NVIDIA GeForce 7025 / NVIDIA nForce 630a

Windows XP dodatek service pack 3

Zauwazylem tez, ze fps mi nie spadaja, stale mam ich 60-50, tylko mam takie dziwne sciny co 3-4 sekundy

wyczyscilem komputer CCleanerem, ale nic nie pomoglo confused_prosty.gif

Opublikowano

Słuchaj - mamy taką zasadę, że można odświeżyć temat pisząc kolejnego posta, ale dopiero po upływie 24 godzin bez odpowiedzi.

Pamiętaj o tym na przyszłośc ;)

Historia stworzenia Mańka

27.08.2009 Moderator War Rock

08.01.2011 Global Moderator

03.05.2012 Administrator

Now Elita

Opublikowano

1.7.2 to dziwna wersja, bo z tego co wiem, to jednym mocno laguje, inni mają dobrze. Szczerze, mi też laguje, ale mam opóźnienie w ruchach. Na razie jest to tylko taka testowa wersja, którą jeszcze poprawiają, ale może masz jakieś mody/txt ?

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

A zobacz na konsoli czy nie masz błędu OpenGL ;) On powoduje takie freezy co parę sekund

"Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber beim Universum bin ich mir nicht ganz sicher."
~A. Einstein

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zasada jest prosta.. dodali nowe rzeczy, udoskonalili grę = wyższe wymagania.

Pobierz jakieś programy jak GameBooster, pozamykaj aplikacje w tle tj. skype, gg, itd. defragmentuj dysk, wyczyść rejestr, zainstaluj opti fine, zainstaluj javę 6, przydziel więcej ram do minecrafta.

Pozdrawiam :]

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Odinstalowywujesz stara wersję javy wchodzisz na java.com i (wreszcie) klikasz aby pobrać bezpłatną javę naciskasz (LPM jak nie wiesz) na ta istalkę którą pobrałes i znowu pobierasz tym razem aż 30 mb później instalujesz i jak się okazało java zainstalowana

0,50,100,200,300,500,600,750,900,1000,1200,1500,2000

NPPr

Ponieważ na post trzeba sobie zasłużyć

Opublikowano

Mam problem z zainstalowaniem javy 6 -,- Na oracle.com musze sie zarejstrowac, zeby pobrac jave 6. Wy tez tak macie?

Opublikowano

To że zainstalujesz jave 6 spowoduje jeszcze większe lagi, ale ja tam gówno wiem, lap linka:

http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/jre6downloads-1902815.html

wg. mnie najlepiej zainstalować jave 7 up45 pod swoja wersje systemową. Oczywiście nie zapominając o doborze wersji bitowej bo wersje x64bity dla systemu x32bity spowoduje jeszcze większe lagi.

A tu masz linka do sterowników od karty graficznej, zainstaluje je może zacznie Ci płynniej działać:

http://www.nvidia.pl/page/gpu_mobo_tech_specs.html

I jeszcze w menadzerze zadań sprawdz ile masz w aktualnym momencie wolengo ramu na kompie jeżeli mniej niż 1024mb to musisz wyłaczyć programy typu p2p take jak skype, gg, utorrent...

A możesz jeszcze wejść w opcje i zmniejszyc chunki powiększyć fps

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Przeczyść komputer od środka.

Kliknij ppm na mój komputer i ustaw system pod wydajność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...