Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] Zmiany w systemie lig i dywizji w Sezonie 4

Bargain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ja jestem autorem tego tekstu. Źródło

http://polskilol.pl/2013/11/06/zmiany-w-systemie-lig-dywizji/
Na Reddicie pojawił się ciekawy wpis od pracownika Riot Games - Socratesa, który informuje o przedsezonowych zmianach w systemie lig i dywizji. Czym jest kierowana chęć wprowadzenia nowości?

Obecnie.

1. Brak jasności przy zdobywaniu LP („dlaczego dostaję tak mało za wygraną?”).

2. Gracze posiadają mniejszą motywację do wygrywania gier, gdy znajdują się w V dywizji. Często też wtedy stają się bardziej toksyczni. Wszystko to dzieje się przez immunitet, gwarantujący brak spadku.

3. Challenger w kolejce solo reprezentuje zbyt mała grupa ludzi.

Co się zmieni?

1. System stanie się bardziej przejrzysty. Gracze będą dostawać więcej LP, z wyjątkiem ekstremalnych przypadków oraz czołówki Diamentu. Mniejsza ilość LP w wyższych ligach jest niezbędna, ponieważ daje pewność, że do Challengera dostają się najlepsi z najlepszych.

2. Gracze, którzy przegrywają regularnie i znajdują się w V dywizji, będą mogli z niej spaść. Po 10 straconych grach, mając 0 LP, przywoływacz zostanie zdegradowany do niższej ligi. Od teraz także w momencie, gdy Wasze MMR drastycznie spadnie, to na profilu pojawi się ostrzeżenie.

3. Liczba osób w Challengerze zostanie zwiększona do 200.

Co sądzicie na temat zmian?

Opublikowano

Moim zdaniem teraz jest wszystko ok, mniej lp daje nam tylko w chiwli gdy nie zasługujemy na daną dywizję.

Jestem ciekawy jak zrekompensują szybsze wbijanie lig, im wyżej tym mniej lp ? bo z tego wynika że z brązu/srebra będzie można wyjść w ok 20 gier ;p bez względu od jakiego stopnia zaczynamy.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bo jednak 100osob jest lepiej, i tak malo kto wbija te 100lp.

Mało wbija, bo nie ma miejsca w challengerze. Muszą wygrać więcej gier, by ich mmr pasowało.

Opublikowano

Więcej LP? Zajebiście! Wróce do grania rankedów :D Czekam na następny sezon...

Więcej wygrasz, więcej przegrasz :D Lepiej dla smurfów, krócej będzie się wybijało, gorzej jednak będzie z tymi co sobie nie radzą a wpadną na wyższą ligę, ponieważ szybko spadną :(

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Jak dla mnie system dywizji to shit, elo było lepsze.

Jak ktoś miał 2k elo to był juz mega kozakiem a teraz co 3 czy 4 gracz w platynie 3(niby 2k elo) gra jak gówno..

Te zmiany wydaje mi się że troche podwyższa poziom w dywizjach, łatwiej będzie się wydostać z 5 dywizji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...