Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Localhost

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jakie programy bedą mi potrzebne do postawienia strony w localhoscie tak żebym mógł sobie posprawdzać zanim strona pójdzie w neta.

Opublikowano

Możesz i testować na swoim docelowym serwerze, np. w folderze testy, który zabezpieczysz plikiem .htaccess

Lub jeśli masz stronkę o 0 oglądalności (o czym jestem przekonany) testuj od razu na serwerze, tylko zawsze na czas testów blokuj dostęp (wyrzucaj przez plik .htaccess błąd 503 da wszystkich, prócz twojego IP)

Opublikowano

Jezu ludzie, moim zdaniem te kilka przodujących programów oferujących postawienie strony na localu tj: XAMPP, Webserv, WAMPP. Niewiele się od siebie różni poza nazwą i ew. kilkoma opcjami. Zainstalują tę z w/w, która wg. Ciebie jest najpraktyczniejsza.

Opublikowano

Możesz i testować na swoim docelowym serwerze, np. w folderze testy, który zabezpieczysz plikiem .htaccess

Lub jeśli masz stronkę o 0 oglądalności (o czym jestem przekonany) testuj od razu na serwerze, tylko zawsze na czas testów blokuj dostęp (wyrzucaj przez plik .htaccess błąd 503 da wszystkich, prócz twojego IP)

Pierdolenie o szopenie. Masz racje, ale kolega nie wygląda zbytnio na wtajemniczonego.

Jak @up napisał te serwery prawie niczym się nie różnią.

Zapewne ma router bez przekierowanych portów więc może działać tylko w obrębie localhosta, więc mu niepotrzebne.

Anyway, lepiej na localhoscie się pisze. Na serwerze pisząc nagle jakiś z dupy syntax ci wyjdzie, i doszukujesz się błędu za każdym uploadem musisz czekać 2-3 sekundy. Męczarnia!

Do stron polece XAMPP'a.

Oczywiście polecam uruchamiać skrypty z konsoli, aby pisać na najnowszych wersjach php, lecz nie nadaje się to do stron, tylko do skryptów(xampp 5.5.3 php, aktualna wersja php to 5.5.5)

Opublikowano

ja polecam wamp server obsługuje najnowszą wersję php masz bazę danych MySQL serwer localhost itp opłaca się bardzo dodatkowo jest w polskim języku.

Opublikowano

żaden z wyżej wymienionych wersji nie obsługuje najnowszej wersji, a pomimo tego tak twierdzisz

porównując xampp, wamp i webserv

najnowsza 5.5.5

xampp 5.4.19

wamp 5.4.16

webserb 5.4.10

Łatwo można przestawiać wersje PHP w IIS'ie lecz musiałbyś sam zaopiekować się o mysql'a dlatego nie polece.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...