Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc][Dyskusja]Windows 8.1

TheSznajper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc będe miał laptopa z Windows 8( oczywiście zaktuizuje go do 8.1 dla paska <3 ). Nigdy wcześniej nie miałem z tym systemem styczności siedziałem tylko na Windoes 7 i Vista. Wiem ogólnie o co chodzi w tym Win8 lecz moje pytanie brzmi. Czy będę miał problem z ogarnięci tego? Jakieś wskazówki? I nie mówcie mi rzeczy typu " Używaj Internet Exploler do pobrania innej przeglądarki" Bo to najprawde dobra przeglądarka! Dobra żarty na bok. Wiem, że jej używać do pobrania tylko i wyłącznie innej przeglądarki. To chyba każdy głupi wie ^^

Opublikowano

Spokojnie, wszystkim tak przeszkadza ten nowy wygląd systemu, ale nie jest on skomplikowany i poradzisz sobie. Wszystko ogarniesz, a z przeglądarek to google chrome albo firefox.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Spokojnie, wszystkim tak przeszkadza ten nowy wygląd systemu, ale nie jest on skomplikowany i poradzisz sobie. Wszystko ogarniesz, a z przeglądarek to google chrome albo firefox.

Okej myślałem ,że to bardziej skomplikowane będzie. Tylko czy moje przyzwyczajenia nie będą przeszkadzać w użytkowaniu 8? Z tego co wiem wiele programów poprostu nie działa.

P.S WTF? Zarejestrowałeś się 10.10 i masz już tyle postów :O

Opublikowano

Programy jak najbardziej działają na ósemce jak i siódemce bo to praktycznie takie same systemy(podstawa) różniące się tylko wyglądem. Ja z Xp przerzuciłem się na 8 i ogarnięcie tego zajęło mi nie więcej jak dobę.

Opublikowano

Programy jak najbardziej działają na ósemce jak i siódemce bo to praktycznie takie same systemy(podstawa) różniące się tylko wyglądem. Ja z Xp przerzuciłem się na 8 i ogarnięcie tego zajęło mi nie więcej jak dobę.

Windows 8.1 jest bardziej wydajny w grach multiplayer podobno.

76561198090890807.png

Opublikowano

I większość spam :)

Na win 8.1 czasami coś się może krzaczyć, są problemy z grami, a nie ma żadnego wzrostu wydajności, aktualizacja raczej nie ma sensu.

Opublikowano

Na win 8.1 czasami coś się może krzaczyć, są problemy z grami, a nie ma żadnego wzrostu wydajności, aktualizacja raczej nie ma sensu.

Problemy z grami były nawet na Win8. To się z tym liczę. Większości aktualizuje dla tego paska. Chodź i tak on nie będzie taki jak bym chciał :<

Opublikowano

Okej myślałem ,że to bardziej skomplikowane będzie. Tylko czy moje przyzwyczajenia nie będą przeszkadzać w użytkowaniu 8? Z tego co wiem wiele programów poprostu nie działa.

Zdarza mi się trochę posiedzieć ;).

Nowsze i aktualizowane programy powinny działać.

W nowszych grach ten wzrost wydajności widać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Mnie interesuję ten wykres:

bf4_windows_m.png

Ciekawi mnie czemu akurat w grach multiplayer ma być on lepszy, wydaje mi się że to fake tylko i wyłącznie dla zysku.

76561198090890807.png

Opublikowano

Mnie interesuję ten wykres:

bf4_windows_m.png

Ciekawi mnie czemu akurat w grach multiplayer ma być on lepszy, wydaje mi się że to fake tylko i wyłącznie dla zysku.

Nie wiem czy ten wykres jest prawdziwy, ale w Battlefield 4 Windows 8 jest wydajniejszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano
W nowszych grach ten wzrost wydajności widać.

Nie ma ŻADNEGO wzrostu 8.0 vs 8.1, na wykresach masz jedynie 7 vs 8.1 co jest wiadome że 8 wygra.

Opublikowano

Ale co ma w sobie win8 czego nie ma 7 że w bf akurat jest ponad 40% więcej efektywności.

Przecież 8 jest przeładowana pierdołami, już sam panel startowy odrzuca.

76561198090890807.png

Opublikowano

Ale co ma w sobie win8 czego nie ma 7 że w bf akurat jest ponad 40% więcej efektywności.

Przecież 8 jest przeładowana pierdołami, już sam panel startowy odrzuca.

To prawda. Ale to może dlatego, że teraz każdy nowy komputer ma Win8. A na najwyższych w BF-ie wątpie aby byle gówno utrzymało xD.

Opublikowano

Witam :)

Zaktualizowałem także system do Windows 8.1 i musze przyznać iż aplikacje które miałem na 8 działają łącznie z grami tj.Far Cry,LOL,GTA IV na 8.1 .Nie ma problemu :)

Opublikowano

Lepsza obsługa procesorów wielowątkowych/rdzeniowych, lepiej zoptymalizowany system, żre mniej zasobów itd.

Mówiąc że 8 jest przeładowana bzdurami jesteś nieco zacofany, to najlepszy system microsoftu.

Zaktualizowałem także system do Windows 8.1 i musze przyznać iż aplikacje które miałem na 8 działają łącznie z grami tj.Far Cry,LOL,GTA IV na 8.1 .Nie ma problemu :)

W win 8.1 zaczynają się pojawiać problemy z grami (zależy gdzie i z jakimi), w 8.0 takowych już chyba nie ma na chwilę obecną.

Opublikowano

Jest bardziej przeładowany bzdurami ale nie mówię że jest wolniejszy, poza tym każdy ma swoje zdanie i nie należy nikogo obrażać jeżeli myślisz inaczej.

Ja zostaje przy 7, przynajmniej na razie.

Ponawiam pytanie o bilbioteki DirectX, czy win7 ma możliwość wgrać wersję 11.1 ?

76561198090890807.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...