Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zgubiłem gta 4 czy pobranie jest legalne?

azusekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ostatnio zachciało mi się grać w gta4 Gra jest orginalna niestety ale zgubiłem pudełko ze wszystkim grą i kartką na szczęście mam konto na live nadal ponieważ miałem już kiedyś gta4 wgrane ale później usunąłem.I mam pytanie Mogę pobrać od nowa z internetu i zalogować się do live? Czy to legalne?

Opublikowano

Myślę, że Tak(bo zapłaciłeś za tą grę), lecz oczywiście mogę się mylić. Jeżeli miałbyś dowody to raczej tak, ale jeżeli zgubiłeś wszystko to trochę kiepsko.

Opublikowano

Na konto się zalogujesz i nawet będziesz mógł odblokowywać osiągnięcia, ale to w dalszym ciągu piractwo, ponieważ będziesz musiał użyć crack'a.

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Na konto się zalogujesz i nawet będziesz mógł odblokowywać osiągnięcia, ale to w dalszym ciągu piractwo, ponieważ będziesz musiał użyć crack'a.

Sądze iż nie masz racji:

1. Crack sam w sobie nie jest nielegalny, tylko używanie go do nielegalnych kopii jest zabronione

2. Skoro masz grę na koncie, to tak jakbyś nabył grę z cyfrowej dystrybucji, a płyta jest tylko nośnikiem do szybszej instalacji aplikacji.

3. Mimo wszystko bez klucza, raczej nie będziesz mógł korzystać z supportu.

Opublikowano

Sądze iż nie masz racji:

1. Crack sam w sobie nie jest nielegalny, tylko używanie go do nielegalnych kopii jest zabronione

2. Skoro masz grę na koncie, to tak jakbyś nabył grę z cyfrowej dystrybucji, a płyta jest tylko nośnikiem do szybszej instalacji aplikacji.

3. Mimo wszystko bez klucza, raczej nie będziesz mógł korzystać z supportu.

Generalnie masz rację, tylko problem jest taki, że cały ten pakiet np. do Skidrow'a pomija aktywację grę, więc siłą rzeczy nie jest to legalne. By gra była legalną kopią po instalacji musi być zaktywowana kluczem przypisanym do konta LIVE użytkownika który założyć temat, a tego klucza nie ma. Potem na upartego można zastosować tego crack'a by działało bez płyty. :P

Opublikowano

Kiedyś już pobrałem gta 4 bo też mi się zachciało grać później pobrałem rockstar social club itp. itp.. i gdy się zalogowałem do live to gta 4 odpalało i mogłem grać :D

Opublikowano

Nie jest to piractwo :)

Widac wiekszosc uzytkownikow nie zna prawa ...

Normalnie mozesz WSZYSTKO sciagnac sobie z neta i grac, ogladac, sluchac itp itd.

Tylko nie mozesz tego co sciagnales rozpowszechniac, poniewaz za to juz jest kara.

Sciagajac GTA 4 i grajac na cracku nie beda Ci dzialac najwazniejsze funkcje ktore dzialaja na oryginale. Bo crack blokuje czesc gry

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Nie jest to piractwo :)

Widac wiekszosc uzytkownikow nie zna prawa ...

Normalnie mozesz WSZYSTKO sciagnac sobie z neta i grac, ogladac, sluchac itp itd.

Tylko nie mozesz tego co sciagnales rozpowszechniac, poniewaz za to juz jest kara.

Sciagajac GTA 4 i grajac na cracku nie beda Ci dzialac najwazniejsze funkcje ktore dzialaja na oryginale. Bo crack blokuje czesc gry

Ty nie znasz prawa. Treść naruszającą prawa o ochronie własności intelektualnej można przechowywać na na dysku przez 24h. Czas ten jest po to byś stwierdził, czy taka treść faktycznie je narusza. Jeśli tak to Twoim prawnym obowiązkiem jest ją usunąć. Gdy zapukają do Ciebie panowie w niebieskich mundurach mało będą ich obchodzić Twoje tłumaczenia, ponieważ nieznajomość prawa, nie zwalania z jego przestrzegania.

Opublikowano

Ty nie znasz prawa. Treść naruszającą prawa o ochronie własności intelektualnej można przechowywać na na dysku przez 24h. Czas ten jest po to byś stwierdził, czy taka treść faktycznie je narusza. Jeśli tak to Twoim prawnym obowiązkiem jest ją usunąć. Gdy zapukają do Ciebie panowie w niebieskich mundurach mało będą ich obchodzić Twoje tłumaczenia, ponieważ nieznajomość prawa, nie zwalania z jego przestrzegania.

Wskaz 1 artykol prawny, ktory nakazuje po minieciu 24godzin oprogramowanie nieleganle musi zostac usuniete

Ktory nakazuje po 24 godzinach usunac nielegalne oprogramowanie

1386175744-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...