Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Jak uruchomić minecraft 1.6.4 forge w własnym launcherze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Up

Pomyślałem o tym ale nie działa, zrobiłem to tak

Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
If CheckBox1.Checked = True Then
My.Settings.Ram = txtram.Text
My.Settings.Nick = txtnick.Text
End If
Dim StartMC164Forge As String
Dim LoginMC As String
Dim ForgeLoc As String
LoginMC = "--username=" & txtnick.Text
LokalizacjaMC.Text = My.Settings.UstawieniaMC
ForgeLoc = LokalizacjaMC.Text & "/libraries/jopt-simple-4.5.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/codecjorbis-20101023.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/codecwav-20101023.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/libraryjavasound-20101123.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/librarylwjglopenal-20100824.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/soundsystem-20120107.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/lwjgl-2.9.0.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/lwjgl_util-2.9.0.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/argo-2.25_fixed.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/bcprov-jdk15on-1.47.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/guava-14.0.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/commons-lang3-3.1.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/commons-io-2.4.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/jinput-2.0.5.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/jutils-1.0.0.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "/libraries/gson-2.2.2.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "\libraries\minecraftforge\minecraftforge-9.10.0.842.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "\libraries\minecraftforge\launchwrapper-1.3.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "\libraries\minecraftforge\asm-all-4.1.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "\libraries\minecraftforge\scala-library-2.10.2.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "\libraries\minecraftforge\scala-compiler-2.10.2.jar;" & LokalizacjaMC.Text & "\libraries\minecraftforge\lzma-0.0.1.jar;"
StartMC164Forge = "javaw -Xmx" & txtram.Text & "m -Djava.library.path=" & LokalizacjaMC.Text & "\versions\natives -cp " & ForgeLoc & LokalizacjaMC.Text & "/versions/Forge/1.6.4F.jar net.minecraft.launchwrapper.Launch --tweakClass cpw.mods.fml.common.launcher.FMLTweaker --session SessionID --version 1.6.4 --gameDir" & LokalizacjaMC.Text & " --assetsDir " & LokalizacjaMC.Text & "/assets "
Shell("cmd.exe /c" & StartMC164Forge & LoginMC)
Me.Close()
End Sub
Opublikowano

Może stara wersja Forge? Folder wersji powinien nazywać się tak jak wersja.jar?

Opublikowano

Może stara wersja Forge? Folder wersji powinien nazywać się tak jak wersja.jar?

Ziomek ja to sam przerobiłem żeby wersje były w oddzielnych folderach: versions/forge/1.6.2.jar na przykład :)

@dominik

Zobacz mój temat dziś wydałem wersję z wszystkimi plikami (bez source bo nie mam czasu wstawić)

371007.gif

Opublikowano

To na pewno problem z libką, albo nie ma jej w folderze, albo wogóle jej nie uwzględniłeś. Ja też tak miałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...