Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs: Projekt 'The lost world'

Bartekst222

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Uwaga!

Ta gra jest jeszcze tworzona,

jeszcze nie udostępniona dla osób!

Nie podaję linku!

Wszystko w tym temacie jest chronione prawami autorskimi ©

The lost World

Witam, chciałbym wam zaprezentować grę przeglądarkową The Lost World mojego autorstwa:)

Gra, tworzone przeze mnie i moich kolegów:)

Napisana od 0, posiadająca wiele funkcji gra, osadzona w zniszczonym świecie, Zaginionym świecie najeżdżanym przez zmutowanych ludzi - ZOMBI!

Dziś zaprezentuję tylko to co zrobiłem, ale za kilka tygodni zrobię prezentacje z linkiem ze wszystkimi stronami:

Stare SC:

Strona główna

glowna.png

Miejsca do wypraw i wygląd gry:<ulegnie zmianie>

gra.png

Po wyprawie są losowane różne wydarzenia, ja dam wam ich sc:

wp-1.png

wp-2.png

wp-3.png

Powyższy SC prezentuje spotkanie zombi, a poniższy(inny zombi) walkę:

walka-1.png

Nowe SC(15.11.2013):

Strona główna:

s1.png

Gra:

s2.png

s3.png

s4.png

s5.png

s6.png

No i tak na zakończenie:

Grę tworzymy, dziś posiada tylko garstkę funkcji(Poziomy, walki, system wypraw, statystyki), oczywiście żeby nie było:

KORZYSTAŁEM Z GOTOWYCH SILNIKÓW, Z JEDNEGO Z NICH POCHODZI NP.SYSTEM WALKI

Lecz również i przerabiałem systemy, grafika teraz nie wygląda najładniej, ale wszystko w grze zostanie na pewno zmienione!

Pozdrawiam:)

Praca przygotowana dla

MPCForum.pl

Nie wolno jej kopiować

i udostępniać bez mojej

zgody!

Zdjęcia oraz cały projekt chroniony prawami autorskimi!©

Opublikowano

Mi CSS zrobił kolega, ja zajmuje się PHP, HTML, JS a CSS i grafiką kolega więc... Czy skopiowane nie wiem, mi mówił że się na czymś tam wzorował, więc może wam to coś przypominać.

Opublikowano

Testy będą jak skończę kilka podstawowych stron, grupy, profil, ranking, walki między graczami...

No i zmieniłem CSS... Bardzo. Nowy wygląd gry, nowy system walk(CSS tylko trochę poprawiony), nowy wygląd komunikatów, nieźle rozwinięty system grup, wiele współpracujących ze sobą klas:)

Ogółem dużo się zmieniło i dużo dodałem, jeśli ktoś ma pomysły niech pisze na PW lub w temacie, żeby się załapać na testy będzie się trzeba zgłosić(Zrobię drugi temat, to będzie prezentacja ostateczna)

Opublikowano

Gra dla mnie już prezentuje się dobrze od razu kiedy beta wystartuje się zarejestruję ;D

Mam też fajne pomysły np nie tylko zombi zmutowane psy,jakieś mega zombi ,dać grafikę przeciwnika podczas walki jeśli chcesz żebym trochę takich pomysłów powiedział to śmiało do mnie wal a ja w tym temacie odpiszę ^^;)

76561198063234165.png

Opublikowano

Różne typy zombi są już w plikach, ale jak je testowałem to czasami mi się kod bugował :( Na pewno wprowadzę różne typy ale na razie pracuję nad systemem grup(Potem poszukam pierwszych testerów:)

http://xat.com/xat202820722 <- Jak coś chcecie to możecie złapać mnie na tym czacie:)

@Edit zapomniałem, grafikę dla zombi chcę zrobić, ale jeszcze muszę dużo zmienić, więc teraz jej nie zrobię...

Opublikowano

@Ref oraz:

Podstawowe strony skończone - poszukuję:

Sponsora(Na taniego VPSa, nawet najtańszego z exone.pl ),

Testerów(Max 10, nie chcę aby pojawił się znów limit CPU, jak znajdę sponsora zwiększę ten limit testerów)

Grafika - potrzebuję kilku DOBRYCH AUTORSKICH grafik...

Opublikowano

Gra mi się bardzo spodobała :)

Lecz nie jest do końca dopracowana, oto co bym w niej zmienił:

- Więcej lokacji, im trudniejsza tym na większy lvl. Tam dodać co raz trudniejsze potwory, które będą dawać więcej expa.

- Aby założyć grupę trzeba mieć x lvl i x złota

- Strona plecak nie istnieje!

- Dodać grafikę przeciwnika

- Statystyki: ilość zabitych zombie, łączny czas gry

W sprawie sponsoringu zobacz PW :)

Opublikowano

1. Będą trudniejsze potwory

2. Mam zamiar wprowadzić grupę za 50.000 Zł

3. Wiem że plecak nie istnieje, mam zamiar go wprowadzić w Technologi Ajax tak jak Bank, więc na razie go nie ma

4. Nie jesteś pierwszym który to pisze, poszukuję grafika który będzie umiał wykonać taką grafikę:)

5. Ilość zabitych zombi - Ok, łączny czas gry - Raczej nie, kiedyś próbowałem zrobić takie coś i słabo mi wyszło:( No chyba że wprowadzić by ile gracz ma już konto w grze:)

Już odpisałem:)

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Up

A ktoś udostępnił choćby podróbkę pokelife?

Nie, nie miałem jak korzystać z cudzych silników, wszystkie strony pisałem od zera...

A - jak dokończę silnik będzie on do ściągnięcia, oczywiście płatny:)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy nadal robicie system grup? jeśli tak mam skrypt lekki ale wymagający naprawy gdyż przy większej ilości grup niż 9 buguje się...

Dam pomysł na:

plugin typu mini-game (1)

Chętny? pisz na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...