Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Zmiana kanałów stereo.

penerurwa

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam kolejny problem :D a wiec : Posiadam wieże Lg lm-m340 z rozwaloną końcówka mocy i rozwalony aux bo muszę zlutować coś na płycie głównej. Mam podleczone do niej dwa głośniki, jeden z nich gra świetnie ale cicho a drugi charczy przez to ze rozwalona końcówka mocy jest. Jak bym zmienił kanały na kompie gdy wieża jest podłączona to by dawało większą moc na ten głośnik który nie charczy?

I czy da się zmienić kanały bez używania przejściówek? Mam integrę Realtek ALC887

RobeM, dnia 05 List 2013 - 22:56, napisał:
z jakiej okazji miało by ci dawać większą moc ?? pomyśl logicznie nim wymyślisz bezsens.

skoro masz uszkodzone coś na płycie to nie licz na to że jakieś kombinacje z wejściami cokolwiek zmienią zwłaszcza moc na większą i to na uszkodzonym wzmacniaczu

po co ci zamieniać kanały ?

Pomysł(i wieża też) kolegi, a wiec nawet ze zmiana kanałów nic nie pomoże. Dzięki za odpowiedz :)

hmm... Na CD wszystkie głośniki graja z taka samą głośnością, sprawa zmienia się gdy podłącze pod aux - wtedy lewy głośnik ledwo co gra a ten który charczy gra z poprzednia głośnością. A wiec moje pytanie troszkę się zmieniło, co bym musiał zrobić aby po podłączeniu na aux wszystkie głośniki grały tak samo. Pomijając fakt ze charczy. :)

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

z jakiej okazji miało by ci dawać większą moc ?? pomyśl logicznie nim wymyślisz bezsens.

skoro masz uszkodzone coś na płycie to nie licz na to że jakieś kombinacje z wejściami cokolwiek zmienią zwłaszcza moc na większą i to na uszkodzonym wzmacniaczu

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Pomysł(i wieża też) kolegi, a wiec nawet ze zmiana kanałów nic nie pomoże. Dzięki za odpowiedz :)

hmm... Na CD wszystkie głośniki graja z taka samą głośnością, sprawa zmienia się gdy podłącze pod aux - wtedy lewy głośnik ledwo co gra a ten który charczy gra z poprzednia głośnością. A wiec moje pytanie troszkę się zmieniło, co bym musiał zrobić aby po podłączeniu na aux wszystkie głośniki grały tak samo. Pomijając fakt ze charczy. :)

Opublikowano

W ustawianiach głośności może ?

A patrzyłeś czy ten głośnik gra normalnie np. słuchając radia ?

charczy cały czas, a jak wezmę na głośnik który nie charczy to gra o wiele ciszej niż jakby było na płytę. A jak zamienię wejściami to charczy ta sama strona.

Opublikowano

A zmień na 7.1 może, nie wiem strzelam ja bym próbował wszystkiego.

no próbuje co się da :D kupie tą kasetę z jackiem, możne coś z tamtym jackiem cos jest nie tak. W sumie to koniec tematu bo wyczerpany :D Dziękuję i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...