Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Blagam pomozcie z wirusem SALITY!

SpeekQ

Pytanie

Opublikowano

Witam! Ostatnio zauwazylem ze kazde pobieranie jakiegokolwiek pliku z kazdej przegladarki zatrzymuje sie na 99% i nie pobiera sie dalej. Pogrzebalem troche w internecie i doczytalem sie ze jest to jeden z objawow wirusa SALITY wiec pogrzebalem jeszcze troche o tym wirusie okazalo sie ze innym objawem sa sciny komputera straszne a ja mialem je od jakiegos czasu wiec bylem pewien ze to ten wirus. Postanowilem zainstalowac na nowo system operacyjny (windows xp) i od razu po postawieniu go zainstalowalem norton internet security (przedtem niestety nie mialem antywirusa) wykryl od razu pelno plikow "W32.Sality.AE" i kilka trojanow. W zalaczniku dam raport ze scana z nortona i raport z OTL

BLAGAM POMOZCIE MI!

@edit

Norton caly czas wykrywa te pliki "W32.Sality.AE"

OTL.Txt

Sality.txt

Extras.Txt

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzieki wszystkim zrobilem na nowo system sformatowalem wszystkie dyski i chyba jest ok antywirus nic nie wykrywa martwi mnie jednak to ze na kazdym dysku caly czas sa dwa foldery system volume information i recycler ale chyba to nie sa wirusy bo przez skana antywirus nic w nich nie wykrywa

Opublikowano

Witam! Ostatnio zauwazylem ze kazde pobieranie jakiegokolwiek pliku z kazdej przegladarki zatrzymuje sie na 99% i nie pobiera sie dalej. Pogrzebalem troche w internecie i doczytalem sie ze jest to jeden z objawow wirusa SALITY wiec pogrzebalem jeszcze troche o tym wirusie okazalo sie ze innym objawem sa sciny komputera straszne a ja mialem je od jakiegos czasu wiec bylem pewien ze to ten wirus. Postanowilem zainstalowac na nowo system operacyjny (windows xp) i od razu po postawieniu go zainstalowalem norton internet security (przedtem niestety nie mialem antywirusa) wykryl od razu pelno plikow "W32.Sality.AE" i kilka trojanow. W zalaczniku dam raport ze scana z nortona i raport z OTL

BLAGAM POMOZCIE MI!

@edit

Norton caly czas wykrywa te pliki "W32.Sality.AE"

Zrobiłeś format wszystkich dysków twardych? Jeśli masz coś na pendrivie i go wpinałeś to on napewno jest zainfekowany, więc zrób jakąś kopie plików np. graficznych, dokumentów - programów i gier w formatach exe, installatorów i podobnych - nie!

Opublikowano

To czeka Cię kolejny format, tym razem sformatuj WSZYSTKIE dyski, a jeśli masz jakieś błędy to ściągnij GParted Live CD i najlepiej też porób nowe partycje, bo to ścierwo głęboko siedzi.

Opublikowano

znalazlem taki program jak unlocker moge dzieki niemu usunac te foldery typu system volume information ale zaraz sie "odnawiaja" wylaczylem przywracanie systemu ale to nic nie daje!

Opublikowano

Ale Ty musisz zrobić pełny format całego dysku, z wszystkimi partycjami, to wsuwaj płytkę, reboocik i jazda, tu nie ma się nad czym zastanawiać.

Opublikowano

zrobilem formata jednego dysku ale i tak nie chce sie usunac pare plikow np. system volume information i RECYCLER mam je na kazdym dysku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...