Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Jak zrobić aby wszystko było dopasowane dla innych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, jak w pytaniu, bo mam problem, jak robię jakąś stronę to u mnie wszystko ok ładnie wygląda (oczywiste) Ale już u kogoś innego (inna rozdzielczość/ekran/komputer/laptop) To strona wygląda bardzo brzydko np, coś się zlewa razem, coś jest za daleko od siebie itp.... zacząłem naukę HTML5 (a raczej poprawiam bo za pierwszym razem wgl się nie przykładałem do tego i niz nowego od HTML'a się nie nauczyłem, teraz już wiem że jest coś takiego jak <header> <nav> <section> <article> ITP.... proszę was o pomoc, np, jakiej długości coś musi być itp...
Oraz takie dodadkowe pytanko :) czy można lub czy jest sens używać DIV'y w HTML'u5?

Opublikowano

Ja zawszę dla głównego diva daję szerokość NIE WIĘKSZĄ niż 1003px i margin: auto. Wtedy mam pewność, że od monitora 1024 wzwyż zawszę będzie na środku. To zależy również od projektu

Opublikowano

to tak:

do czcionek itp. zastosuj wymiary w % albo em; będą one się dostosowywały do rozdzielczości

a co do obrazów, musisz znaleźć złoty środek, polecam pozycjonowanie floatem; wtedy żaden tekst ani obrazek nie 'wskoczy' ci pod element;

Opublikowano

Nie rozumiem za bardzo o co ci chodzi ;s ale wiem co to float itp... ja myślałem też coś aby zrobić głównego DIVA i go nie zrobić większego jak 1000px albo dodać co w body.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...