Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak on tego dokonał ? :P

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiesz co, nie jestem specem w tej dziedzinie, natomiast GF ma dokładnie to samo (nawet filmik był z gf).

Działa to na takiej zasadzie, że plik z filmem znajduje się w folderze głównym i przy uruchomieniu klienta odczytuje po prostu film na starcie.

Jeśli znasz się na tym, możesz napisać coś, co wywołałoby film po starcie pliki .exe czy jakiegoś patchera ;)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ok, rozumiem a wiesz/wiecie może w jaki sposób wywołać tą funkcję, bo wpisuje:

import intrologo
intrologo.Open(self)

Bo w pliku intrologo.py jest funkcja

def Open(self):
self.SetSize(wndMgr.GetScreenWidth(), wndMgr.GetScreenHeight())
self.SetWindowName("SelectLogoWindow")
self.Show()

self.LoadNextVideo()

app.ShowCursor()
print "OPEN LOGO WINDOW  ----------------------------------------------------------------------------"

Otrzymuje taki błąd w syserr:

1105 22:40:00473 :: 
introLogin.py(line:564) __LoadScript

LoginWindow.__LoadScript.BindObject - exceptions.AttributeError:'module' object has no attribute 'Open'

1105 22:40:00473 :: ============================================================================================================
1105 22:40:00473 :: Abort!!!!

1105 22:40:00479 :: ============================================================================================================
1105 22:40:00479 :: Abort!!!!

Wpisuje również:

inrologo.LogoWindow()

Bo w intrologo.py jest:

class LogoWindow(ui.ScriptWindow):

Lecz otrzymuję z syserr:

1105 22:41:00455 :: Exception 
1105 22:41:00455 :: exceptions.AttributeError
1105 22:41:00455 :: : 
1105 22:41:00455 :: "'LogoWindow' object has no attribute 'hWnd'"
1105 22:41:00455 ::  in 
1105 22:41:00455 :: <bound method LogoWindow.__del__ of <intrologo.LogoWindow object at 0x3AB11DA8>>
1105 22:41:00455 ::  ignored

1105 22:41:00456 :: 
introLogin.py(line:564) __LoadScript

LoginWindow.__LoadScript.BindObject - exceptions.TypeError:__init__() takes exactly 2 arguments (1 given)

1105 22:41:00456 :: ============================================================================================================
1105 22:41:00456 :: Abort!!!!

1105 22:41:00462 :: ============================================================================================================
1105 22:41:00462 :: Abort!!!!

Może winą jest że chce to wywołać w intrologin.py w funkcji:

def __LoadScript(self, fileName):

Nie wiem, wszystko to robiłem jak to się mówi "na oko" ponieważ jestem w 90% zielony w pythonie - Znam zaledwie podstawy podstaw.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Dodać jest to stosunkowo prosto:

http://www.youtube.com/watch?v=hnzmz_r_WYc

Gorzej z binką - jedyna którą znalazłem która to obsługuje (WINDOW_PHASE_LOGO) to 37086, ale ona ma nie dość że inne pakiety, to inną strukturę item_proto, do którego to nie ma udostępnionego na razie packera.

Reasumując, nawet jak to ogarniesz od strony kodu, to za pewne nie zrobisz binki xD. Trzeba albo samemu pokombinować z nią (lub packerem), albo poczekać aż niemcy to szybciej czy później dadzą.

jedyna którą znalazłem

Sory, była jeszcze 2 inne, ale na nich też była nowa struktura item_proto.

nie dość że inne pakiety

Zapomniałem, ale założenie nowej postaci na tej bince zazwyczaj naprawia problem :P - co nie zmienia faktu że dalej niezbędny jest packer.

sygnatura2.png

Opublikowano

Dodać jest to stosunkowo prosto:

http://www.youtube.com/watch?v=hnzmz_r_WYc

Gorzej z binką - jedyna którą znalazłem która to obsługuje (WINDOW_PHASE_LOGO) to 37086, ale ona ma nie dość że inne pakiety, to inną strukturę item_proto, do którego to nie ma udostępnionego na razie packera.

Reasumując, nawet jak to ogarniesz od strony kodu, to za pewne nie zrobisz binki xD. Trzeba albo samemu pokombinować z nią (lub packerem), albo poczekać aż niemcy to szybciej czy później dadzą.

Sory, była jeszcze 2 inne, ale na nich też była nowa struktura item_proto.

Dziękuję za wyjaśnienie sprawy, więc chyba pozostaje mi czekać na jakąś inną binkę albo co bardziej prawdopodobne to na unpackera item_proto ;)

PS. Tą funkcję trzeba wywołać na samym początku w pilku prototype.py? Jeśli tak to czy przed funkcją "def RunApp():" czy w niej?

Ja tymczasem biorę się za limicik dla Ciebie ;) Jeszcze raz naprawdę dziękuję

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Dziękuję za wyjaśnienie sprawy, więc chyba pozostaje mi czekać na jakąś inną binkę albo co bardziej prawdopodobne to na unpackera item_proto ;)

PS. Tą funkcję trzeba wywołać na samym początku w pilku prototype.py? Jeśli tak to czy przed funkcją "def RunApp():" czy w niej?

Ja tymczasem biorę się za limicik dla Ciebie ;) Jeszcze raz naprawdę dziękuję

Unpacker już jest - nie ma packera. A jeżeli chodzi o funkcję, to tu masz coś, mnie się nie chce tego całego opisywać:

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/2409944-release-intrologo-system-metin2-beta.html

sygnatura2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...